Ξυλοδαρμός 11χρονου στα Πατήσια: «Ήταν στο έδαφος και τον xτυπούσαν στο κεφάλι»

«Τον χτυπούσαν 5-6 παιδιά και το παιδί ήταν αιμόφυρτο στο έδαφος» λέει στο newsit.gr στενό συγγενικό πρόσωπο του 11χρονου, που την περασμένη Τετάρτη (26.04.2023) έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού μέσα στο προαύλιο του σχολείου στα Πατήσια και μετά το περιστατικό νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Τα όσα αναφέρει στο newsit.gr στενό συγγενικό πρόσωπο του 11χρονου, προκαλούν μεγάλο θυμό και αγανάκτηση. «Τώρα είναι καλύτερα στην υγεία του. Αρχίζει να θυμάται, έχει επανέλθει ο λόγος του και έχει πλέον διαύγεια. Τώρα αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι» λέει χαρακτηριστικά στο newsit.gr, μιλώντας για τον ξυλοδαρμό που υπέστη το παιδί από άλλους μαθητές στο σχολείο του στα Πατήσια. 

«Το παιδί ήταν στο έδαφος και τον xτυπούσαν στο κεφάλι»

«Η βιαιότητα που τον χτυπούσαν ήταν απίστευτη, γιατί δεν σταματούσαν ούτε ακόμα και όταν το παιδί ήταν αιμόφυρτο και είχε λιποθυμήσει» υποστηρίζει στενό συγγενικό πρόσωπο του 11χρονου, μιλώντας στο newsit.gr. «Το παιδί ήταν κάτω στο έδαφος και τον xτυπούσαν στο κεφάλι» προσθέτει. 

Το απίστευτο, σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsit.gr ο συγγενής του ανήλικου μαθητή, είναι ότι «το περιστατικό έγινε την ώρα της διδακτικής ώρας. Ήταν παρόντες και οι δάσκαλοι. Το αγοράκι πάει στην πέμπτη τάξη, ενώ τα παιδιά που του επιτέθηκαν πάνε στην έκτη. Το παιδί μέτρησε σίγουρα 5-6 παιδιά και ξέρει και ονόματα. Τώρα ξεκίνησε να έχει διαύγεια γιατί έως και χθες ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, μπέρδευε».

Γιατί του επιτέθηκαν

Το άγριο περιστατικό στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου στα Πατήσια εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (26.04.2023), κατά την διάρκεια της τελευταίας διδακτικής ώρας. «Όταν λείπει κάποιος δάσκαλος τότε βγάζουν τα παιδιά έξω στο προαύλιο. Πήγε λοιπόν έξω όπου ήταν και η έκτη δημοτικού. Όταν πήγαινε κάπου για να κάτσει με τους άλλους συμμαθητές τους, μερικά παιδιά της έκτης τους έδιωχναν συνεχώς. Κάποια στιγμή επειδή τους έλεγαν να σηκωθούν από μια θέση, ο ανήλικος μαθητής αρνήθηκε. Και τότε άρχισαν να τον γρονθοκοπούν μέχρι τέλους» υποστηρίζει στο newsit.gr o συγγενής του 11χρονου.

Πώς ενημερώθηκε η μητέρα του 11χρονου

Η μητέρα του ανήλικου αγοριού που είναι οφθαλμίατρος στο επάγγελμα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr είχε φτάσει πιο νωρίς στο σχολείο περιμένοντας να παραλάβει κανονικά τον γιο της. Ωστόσο, κανένας δεν την ενημέρωσε για το συμβάν, παρά μόνο όταν ήταν ήδη αργά και έπρεπε το παιδί της να μεταφερθεί κατευθείαν στο νοσοκομείο, ήρθε μια εκπαιδευτικός και της είπε απλά ότι το παιδί έπαθε κάτι.

Όπως λέει στο newsit.gr στενός συγγενής του 11χρονου: «Στο συγκεκριμένο σχολείο έχουν γίνει πολλά τέτοια περιστατικά. Δηλαδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αντίστοιχο, αλλά είναι η πρώτη φορά με τέτοια αγριότητα. Προσπαθούμε εδώ και πολλά χρόνια να φύγει το παιδί από το συγκεκριμένο σχολείο, αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει. Άλλα παιδιά που έχουν υπάρξει θύματα, έχουν αλλάξει σχολείο».

Η διευθύντρια έκανε… την ανήξερη

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του newsit.gr από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του 11χρονου, όταν η μητέρα κάλεσε την διεύθυνση του σχολείου για να τους ενημερώσει ότι το παιδί νοσηλεύεται και ότι δεν θα παρακολουθήσει μαθήματα, η διευθύντρια έκανε την ανήξερη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα του 11χρονου αγοριού έχει κάνει και καταγγελία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση πριν πολλά χρόνια.

Η μητέρα μεγαλώνει μόνη της τα δύο παιδιά της και όπως αναφέρει ο συγγενής του μικρού μαθητή στο newsit.gr «παλεύει με τα θηρία και πρώτο μέλημα της μητέρας είναι το παιδί να γίνει καλά αυτή τη στιγμή και όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε».

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα 

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply