Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος: Διέταξε έρευνα στο κόμμα Βελόπουλου

Άμεση ήταν η παρέμβαση του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη για όσα καταγγέλλονται για «μαύρο χρήμα» στο κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της εν λόγω Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις για τα καταγγελλόμενα σχετικά με τα όσα φέρεται να γίνονται στο κόμμα «Ελληνική Λύση».

Έτσι, θα ερευνηθούν τόσο οι καταγγέλλοντες όσο και οι καταγγελλόμενοι βουλευτές, κ.λπ., δηλαδή ο κ. Βελόπουλος και οι βουλευτές του κόμματος τους, για το εάν έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις και ειδικότερα θα ερευνηθούν για το αν έχουν διαπράξει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ή κάποια άλλα αδικήματα.

Παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και έχουν χαλαρώσει τα πράγματα, ωστόσο η σοβαρότητα και η έκταση των καταγγελλομένων προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Βουρλιώτη.

Εδώ και μέρες στα στελέχη της «Ελληνικής Λύσης» υπάρχει έντονος πόλεμος, με την κατάθεση μηνύσεων κ.λπ., ενώ οι αποχωρήσαντες από το κόμμα βουλευτές Αντώνης Μυλωνάκης και Αικατερίνη Αλεξοπούλου κατήγγειλαν δημόσια ότι έδιναν στο κόμμα χρήματα 500 ευρώ το μήνα, χωρίς αποδείξεις.

Πάντως, σύμφωνα με κύκλους της Αρχής, από τα καταγγελλόμενα οι βουλευτές του κόμματός του κ. Βελόπουλου, εν γνώσει τους έδιδαν τα χρήματα επί σειρά ετών, χωρίς να λαμβάνουν αποδείξεις ή κάποιο άλλο παραστατικό στοιχείο.

protothema.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση