Σπήλιος Λιβανός: Ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα νίκης & πρωτιάς και από την Ναύπακτο

Παρουσία πλήθους φίλων που έσπευσαν να τον στηρίξουν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με εκλογικό παλμό και μεγάλο ενθουσιασμό,  ο Σπήλιος Λιβανός, π. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, έστειλε ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα νίκης κατά την προεκλογική ομιλία του στη Ναύπακτο,  δηλώνοντας  ευγνώμων για την θετική αποτίμηση του έργου του και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Τον υποψήφιο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι, Τσουκαλάς Ντίνος και Παπαβασιλείου Σωκράτης, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΝ, Χοχτούλας Ζαχαρίας και ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, Κοτρώνης Γεώργιος.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές, ο Σπήλιος Λιβανός τόνισε ότι οι πολίτες καλούνται να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη 2019-2023, μιας τετραετίας που χαρακτηρίζεται από μειώσεις φόρων, αυξήσεις μισθών και συντάξεων και αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας,  με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Τσίπρα 2015-2019, που σημαδεύτηκε από υπερφορολόγηση, αστάθεια και αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και να αποφασίσουν αν θα επιλέξουν τη συνέπεια της διακυβέρνησης  της ΝΔ  ή θα μπουν σε απρόβλεπτες θλιβερές περιπέτειες.

Ο υποψήφιος βουλευτής επισήμανε ότι  δεν πρέπει η χώρα να φύγει από το δρόμο της σιγουριάς και της προόδου και κάλεσε τους πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου να ψηφίσουν για μια αυτοδύναμη ΝΔ, για μια αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο Σπήλιος Λιβανός, παρουσίασε τα πεπραγμένα της  κοινοβουλευτικής του θητείας, καθώς, όπως δήλωσε, οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε και το έργο που υλοποίησε την προηγούμενη τετραετία αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο αξιοπιστίας και το λόγο που οι πολίτες θα τον εμπιστευτούν ξανά.
 
Ειδικότερα, για την περιοχή της Ναυπάκτου, ο Σπήλιος Λιβανός παρέθεσε μια σειρά δράσεων την υλοποίηση των οποίων προώθησε, με απώτερο στόχο την ανάδειξη της περιοχής και την αντιμετώπιση  χρόνιων προβλημάτων σε έργα υποδομής, δίνοντας έμφαση στις συντονισμένες ενέργειες που ανέλαβε, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Ναυπάκτου, για την επιχορήγηση με 2,2 εκ. € από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκπόνηση  των μελετών κατασκευής του έργου «Παράκαμψη του Κέντρου (Κάστρου) της Ναυπάκτου (Τούνελ). Επιπλέον, ανέφερε την εξασφάλιση 800.000,00 για τη δημιουργία αλιευτικών καταφυγίων στο Κρυονέρι, Αντίρριο και Κ. Βασιλική, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ασφαλτικά έργα ύψους 400.000€ από το Υπ. Υποδομών και την εξασφάλιση 2,2 € για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Τρίκορφο.
 
Επιπρόσθετα, ο Σπήλιος Λιβανός παρουσίασε το σημαντικό έργο του για τον εκσυγχρονισμό των τοπικών αρδευτικών δικτύων “ΥΔΩΡ 2.0” και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα αρδευτικά έργα της ευρύτερης περιοχής της Ναυπακτίας, των ΤΟΕΒ Γαλατά και Τρικόρφου, συνολικής έκτασης 12.000 στρ., προϋπολογισμού 4,2 εκ. €, που θα καλύψουν τις ανάγκες 1450 αγροτών και αφορούν σε αντικατάσταση και αναβάθμιση των υφιστάμενων κλειστών και ανοιχτών δικτύων με συστήματα τηλεμετρίας και έξυπνες υδροληψίες. 
 
Ακόμη, ο π. ΥπΑΑΤ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ενίσχυση χρηματοδότησης του προγράμματος  LEADER/CLLDQ κατά 4εκ. ευρώ,  με θετικά αποτελέσματα στις ιδιωτικές επενδύσεις και την τοπική επιχειρηματικότητα της Ναυπακτίας .

Αναφερόμενος στη Ναύπακτο, ο Σπήλιος Λιβανός υπογράμμισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή αναφορικά με τον τουρισμό, καθώς συνδυάζει γραφικά  κατάφυτα ορεινά  χωριά  και όμορφες οργανωμένες παραλίες, διαθέτει υπέροχα φυσικά τοπία, πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομία, με το ενετικό κάστρο και το λιμάνι να αποτελούν εντυπωσιακά σημεία αναφοράς, είναι κοντά σε αεροδρόμια και σε μεγάλα σύγχρονα οδικά δίκτυα, ακριβώς δίπλα στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, και  σε μικρή απόσταση από τους αρχαιολογικούς προορισμούς της Αρχαίας Ολυμπίας και των Δελφών, ενώ παράγει μοναδικής ποιότητας αγροδιατροφικά προϊόντα, όπως  εξαιρετικό μέλι και υψηλής ποιότητας κρασί.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση