Αιτωλοακαρνανία: Δημοσκοπήσεις κονσέρβα και τα μοιραία λάθη

Δύσκολο πράγμα οι εκλογές. Άγχος, πίεση και αβέβαιο αποτέλεσμα. Ειδικά, δε, αν βλέπεις ότι χάνεις, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Όπως όλα, όμως, έτσι και οι εκλογές έχουν κανόνες. Το να τους παραβιάζεις ξεδιάντροπα δεν σε κάνει μάγκα, σε κάνει περίγελο, ειδικά σε μικρούς τόπους, όπως η Αιτωλοακαρνανία. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρουν οι παλιές καραβάνες, και να μην κάνουν ερασιτεχνικά λάθη, όπως να δημοσιεύουν δημοσκοπήσεις 3 ημέρες πριν τις εκλογές.
Και μιλάμε για την Αιχμή που δημοσίευσε στις 18 Μαΐου μια δημοσκόπηση τα στοιχεία της οποίας συγκεντρώθηκαν στις 26-28 Απριλίου, άρα έχουν περάσει 20 και όχι 15 μέρες που επιτρέπει ο νόμος. Πρόκειται δηλαδή για μια δημοσκόπηση κονσέρβα, την οποία θυμήθηκε να βγάλει τώρα επειδή κάποιος τρέμει το αποτέλεσμα της κάλπης και επιχειρεί να το χειραγωγήσει.
Δεύτερον και κυριότερο δεν αναφέρει το ποιος έβαλε το μπικικίνι. Και δεν μιλάμε για εκατό ή διακόσια ευρώ. Μιλάμε για μια «δημοσκόπηση» σε δείγμα 1.500, άρα 5.000 ευρώ το λιγότερο. Βέβαια, από τα αποτελέσματα της ακόμα και μικρό παιδί καταλαβαίνει το ποιος την πλήρωσε και γιατί!
Συνάδελφοι της Αιχμής, η Αιτωλοακαρνανία είναι μικρός τόπος. Όλοι γνωριζόμαστε και όλοι ξέρουμε ποιος παίζει με τους κανόνες και ποιος όχι. Λίγη δεοντολογία και σεβασμός στον πολίτη δεν βλάπτει. Σε κάθε περίπτωση, την Κυριακή ο λαός θα αποφασίσει. Και από Δευτέρα όλοι θα κριθούμε αυστηρά.

Αφήστε μια απάντηση