Eκλογικό «όργιο» μέσα και έξω από εκκλησίες

Κληρικοί στην Πάτρα έχουν αναλάβει τον ρόλο του… «κράχτη» για κόμματα «μικρής εμβέλειας», πάντα όμως στον δεξιό και ακροδεξιό χώρο!

Πριν από μερικές ημέρες, «παπαδοπαίδι» μοίραζε φυλλάδιο του κόμματος «Ενότητα Αλήθεια» έξω από το ναό του Αγίου Νικολάου και έλεγε σε πιστούς ότι το κόμμα είναι κοντά στην Εκκλησία!

Σε άλλη ενορία, εκκλησιαστικοί επίτροποι έλεγαν σε πιστούς -κυρίως σε ηλικιωμένους- πως είναι «θέλημα Θεού» να ψηφιστεί η «Νίκη» και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε τις εκκλησίες στην πανδημία, παρότι αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα ινστρούχτορων!

Σαν να μην έφθαναν τα παραπάνω, με αρθρογραφία του ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος του ναού Εισοδίων της Πάτρας, χρησιμοποίησε «πύρινη γλώσσα» υπέρ του κόμματος «Νίκη» και κατά του Κ. Μητσοτάκη, αδιαφορώντας για την οδηγία του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου να μην υπάρξει εμπλοκή ιερέων στην πολιτική, αφού κανείς δεν θα πρέπει καν να «ρωτά»… τι κόμμα επιλέγει ο κάθε πιστός!

Σε χθεσινό του άρθρο θυμίζει πως υποψήφιοι με τη «Νίκη» είναι κατά των εμβολίων και πώς με αυτό το «ορθόδοξο» κόμμα κατεβαίνουν πολλοί υγειονομικοί σε αναστολή, ενώ έχουν συμπαραταχθεί πολλοί κληρικοί και απλοί πιστοί, που αντέδρασαν έντονα στα μέτρα κατά της πανδημίας.

«Η Νίκη κάνει χαλάστρα στα κομματικά συμφέροντά τους (ΝΔ, χριστέμπορος Βελόπουλος που πούλαγε ανύπαρκτες επιστολές του Ιησού) ή ακόμα και από τον πατριωτικό χώρο (ΕΝΑ, Κίνημα 21) κι έχουν κάθε λόγο να είναι έντονα δυσαρεστημένοι με τη βέβαιη είσοδό της στη Βουλή. Δεν την ειδωλοποιούμε, ούτε το κίνημα, ούτε τους ανθρώπους του. Θα συμπαραταχθούμε κι ο καθένας μας με τον τρόπο του (και όλοι μαζί με έντονη προσευχή) θα προσπαθήσουμε να διορθωθούν τα θέματα που μας ενοχλούν» αναφέρει.

Δεν παραλείπει, βέβαια, να εξάρει και την προσωπικότητα του προέδρου της «Νίκης». Δ. Νατσιού, γράφοντας: «Πολλαπλώς αποδεδειγμένο ότι είναι μέχρι τώρα Χριστιανός και Πατριώτης, καθαρός και γνήσιος σε όσα χρόνια τώρα διακηρύσσει. Στηρίζεται και ενισχύεται από πνευματικούς ανθρώπους, τους οποίους η εκκλησιαστική συνείδηση αναγνωρίζει. Ας κάνουμε και εμείς υπακοή. Ας προσευχηθούμε ο Θεός να τον ενισχύει και να φωτίζει τους συνεργάτες του. Ας ευχηθούμε την Κυριακή να γίνει για τη χώρα μας το θέλημα του Θεού κατά το άπειρο έλεός Του».

pelop.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση