Μαρτυρικός ο θάνατος της 39χρονης στη Χαλκιδική

Την πυροβόλησε τέσσερις φορές, την κυνηγούσε να την αποτελειώσει

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της 39χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της μέσα στο παιδικό δωματίου του σπιτιού τους στην Στρατονίκη Χαλκιδικής και του 36χρονου δράστη που λίγα λεπτά αργότερα έβαλε τέλος στη ζωή του στρέφοντας την καραμπίνα στο στόμα του και τραβώντας την σκανδάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποίησε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Ελένη Ζαγγελίδου, επιβεβαιώθηκαν τα ευρήματα της μακροσκοπικής εξέτασης που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, στον τόπο του εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η άτυχη γυναίκα δέχθηκε τέσσερις βολές από την κυνεγητική καραμπίνα του 36χρονου συζύγου της, ενώ ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του με μια βολή στο στόμα.

Η 39χρονη έφερε τραύματα από τα σκάγια σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως στο πρόσωπο, στην πλάτη, στον τράχηλο, στον ώμο και την δεξιά μασχάλη. Ο θάνατος του θύματος φαίνεται πως ήταν μαρτυρικός καθώς μετά τον πρώτο πυροβολισμό φέρεται πως έτρεχε για να γλιτώσει από τον δράστη που την καταδιωκε για να την αποτελειώσει μπροστά στο οκταχρονο παιδί τους και σε μια απελπισμένη προσπάθεια έβαλε τα χέρια της στο πρόσωπο για να καλυφθεί.

Η γυναίκα κατέληξε λίγα λεπτά μετά τον τέταρτο πυροβολισμό. Μεταξύ άλλων υπέστη τρώση καρδιάς από τα σκάγια και είχε πολύ μεγάλη απώλεια αίματος από την ρήξη του πνεύμονα, ενώ ο θάνατος της προκλήθηκε από τα συνδυαστικά τραύματα που έφερε και τη βαριά θωρακικη κάκωση.

Η ώρα θανάτου προσδιοριζεται μεταξύ 3-6 το πρωί. Τέλος, προέκυψε ότι ο δράστης χρησιμοποίησε σκάγια διαμέτρου 6mm για να σκοτώσει με την καραμπίνα τη σύζυγό του το πρωί της Δευτέρας.

Το αγοράκι βρέθηκε τραυματισμένο στην αγκαλιά της νεκρής μητέρας του

Εμφανή σημάδια από σκάγια σε όλο του το σώμα φέρει ο 8χρονος που είδε τον πατέρα του να δολοφονεί με καραμπίνα τη μητέρα του και στη συνέχεια να αυτοκτονεί και ο ίδιος, μέσα στο σπίτι τους στη Στρατονίκη Χαλκιδικής.

Το παιδί υπεβλήθη σε ένα δύσκολο χειρουργείο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, καθώς φέρει σοβαρά τραύματα.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Γεώργιος Τσικόπουλος, όλο το προσωπικό του νοσοκομείο είναι συγκλονισμενο από το τραγικό συμβάν και έχει “σκύψει” πάνω από τον οκταχρονο για να τον βοηθήσει.

«Η ζωή του παιδιού δεν κινδυνεύει αυτήν τη στιγμή, δεν ξέρουμε στο μέλλον αλλά είναι σε πολύ καλά χέρια στη Μονάδα Παίδων του Ιπποκρατείου. Οι συνάδελφοι δίνουν τα πάντα για το παιδί, όπως σε όλα τα παιδάκια άλλωστε, αλλά σε αυτό ακόμα περισσότερο και πιστεύω ότι θα πάει καλά», ανέφερε.

Ο κ. Τσικόπουλος, εξήγησε πως «τα τραύματά του κυρίως εντοπίζονται στο χέρι, στο δεξιό αντιβράχιο όπου έχει ένα τεράστιο έλλειμμα δερματικο και μυϊκό. Οι τένοντες επίσης έχουν επηρεαστεί, όπως και το πιο σοβαρό είχε διατομή του ωλένιου νεύρου. Αυτό δεν αποκατάστηθηκε ακόμη, θα γίνουν στο μέλλον διάφορες άλλες επανορθωτικές επεμβάσεις, θα γίνουν και άλλα χειρουργεία», ενώ πρόσθεσε πως «έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του ΕΣΥ και μας συνέδραμαν οι γιατροί από τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου».

Το παιδί περπατούσε 5 ώρες στα αίματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγοράκι βρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του, ενώ για αρκετές ώρες μετά το φονικό περπατούσε μόνος του στους χώρους του σπιτιού, αφήνοντας πατημασιές που εντόπισαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της έρευνας. Από τους τέσσερις πυροβολισμούς της καραμπίνας που χρησιμοποίησε ο 36χρονος για να σκοτώσει την 39χρονη μέσα στο παιδικό δωμάτιο, ο 8χρονος τραυματίστηκε από τα σκάγια και φέρει εμφανή σημάδια σε όλο το κορμί, στα ιγμόρεια και την κοιλιακή χώρα.

«Ψυχολογικά δε μπορούμε να ξέρουμε πως είναι το παιδί αυτή τη στιγμή, αλλά έχει κινητοποιηθεί και ο μηχανισμός των ψυχιάτρων, των παιδοψυχολόγων, των κοινωνικών λειτουργών, για να υποστηρίξουν το παιδί», τόνισε ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, υπογραμμιζοντας ότι ο οκταχρονος έχει υποκείμενο νόσημα και παρακολουθείτο στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Όπως αναφέρουν στο protothema.gr άνθρωποι που γνώριζαν την οικογένεια, η άτυχη γυναίκα είχε εκφράσει την πρόθεση να χωρίσει με τον σύζυγό της αφού είχαν χρόνιους καυγάδες και αυτός φέρεται να είναι ο λόγος που ο 36χρονος τη σκότωσε το πρωί της Δευτέρας, μπροστά στα μάτια του 8χρονου παιδιού τους. Μάλιστα, το θύμα φέρεται πως σε έναν πρόσφατο τσακωμό, προειδοποίησε τον 36χρονο ότι θα ζητούσε διαζύγιο και ότι θα έφευγε με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση