Αλέξης Γεωργούλης: Άρση ασυλίας ψήφισε η νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις καταγγελίες Χρονοπούλου

Την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για την υπόθεση βαριάς κακοποίησης σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου αποφάσισε η αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το μεσημέρι της Τρίτης.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ψήφισαν 19 ευρωβουλευτές ενώ δεν υπήρξε καμία ψήφος κατά της άρσης ασυλίας και καμία αποχή.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2023 με το αίτημα της εισαγγελίας του Βελγίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας που έγινε στις 24 Ιουνίου 2021 κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2020».

«Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνήθηκε το δικαίωμά του να γίνει ακροασή από την επιτροπή JURI και μετέφερε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα της δικαιοσύνης» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Το χρονικό 

Ο Αλέξης Γεωργούλης και το θύμα είχαν συνάψει σχέση πριν από τρία χρόνια, ωστόσο στη συνέχεια εκείνος φέρεται να διατηρούσε δεσμό με μια Ιταλίδα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η καταγγελία αφορά εκείνη τη χρονική περίοδο, δηλαδή τρία χρόνια πριν όταν και έγινε. Ο Αλέξης Γεωργούλης κατηγορείται για βιασμό και σωματική κακοποίηση εις βάρος της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ελένης Χρονοπούλου.

Σημειώνεται πως με μια λιτή, διπλή ανακοίνωση, υπογεγραμμένη η μία από το Γραφείο Τύπου και η άλλη από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βρέθηκε το απόγευμα της 17ης Απριλίου με συνοπτικές διαδικασίες εκτός του κόμματος, ο γνωστός ηθοποιός και μέχρι πρότινος Ευρωβουλευτής του κόμματος, Αλέξης Γεωργούλης.

Αιτία για την αιφνίδια αποπομπή του αποτέλεσε το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας που κατέθεσαν οι εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου, εξέλιξη που γνωστοποίησε, δρομολογώντας τη σχετική, θεσμική διαδικασία η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Μάλιστα, η άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, συζητήθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, την Τρίτη (23/5) στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Αν και κλήθηκε να παραστεί, με επιστολή του απάντησε ότι δεν θα δώσει το παρών, καθώς επιθυμεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο, όπως μετέδωσε.

Εισηγητής στην επιτροπή θα είναι ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει αποστείλει τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, για την επίσπευση της διαδικασίας. Ζητά την άρση ασυλίας του, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για βιασμό και σωματική κακοποίηση της Ελένης Χρονοπούλου.

Από την πλευρά της, η Σταματία Μαλλά, δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, είχε δηλώσει για το αίτημα άρσης της ασυλίας του: «Ο ίδιος επιθυμεί η άρση της ασυλίας του να γίνει το συντομότερο και για το λόγο αυτό, παρότι κλήθηκε από την Επιτροπή να εκθέσει τις απόψεις του, δήλωσε και πάλι την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του χωρίς ακρόαση, προς επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση το συντομότερο δυνατό».

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση