Nεκρό βρέθηκε το 2 ετών κοριτσάκι που είχε χαθεί στον Πύργο

Τραγικό τέλος για το 2χρονο κοριτσάκι που είχε εξαφανιστεί χθες στον Πύργο, καθώς πριν από λίγο εντοπίστηκε νεκρό.

Η άτυχη μικρή Ρομά  εντοπίστηκε μέσα σε αρδευτικό κανάλι στην περιοχή Καταραχίου κοντά στο στρατόπεδο ΣΕΤΗΛ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το παιδί είχε παρασυρθεί σε ένα σημείο πολύ μακρύτερα από το σημείο στο οποίο εκτιμούσαν ότι είχε εξαφανιστεί.

pyrgos_paidaki___3_
pyrgos_paidaki___2_

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί, πυροσβέστες και διασώστες του ΕΚΑΒ ερευνούσαν από χθες, μια μεγάλη ακτίνα στη δυτική πλευρά του Πύργου, ξεκινώντας από την περιοχή του στρατοπέδου και καταλήγοντας στο αυλάκι κοντά στη Φιλοθέη.

Η επιχείρηση διεκόπη κατά τη διάρκεια της νύχτας, και ξεκίνησε πάλι με το πρώτο φως της ημέρας.

Στις έρευνες, εκτός από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και τους πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου, συμμετείχαν και ειδική ομάδα έρευνας και διάσωσης από την 6η Ε.Μ.Α.Κ. της Πάτρας με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου.

pyrgos_paidaki___1_
pyrgos_paidaki___4_

«Χρειάζεται μεγαλύτερη δύναμη για να βρουν το παιδί»

Αμέσως μόλις έμαθε για την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, ο πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων Ασημάκης Κοράκης δήλωσε τα εξής: «Όπως βλέπετε έχει γίνει ένα τραγικό γεγονός. Έχει χαθεί ένα μικρό παιδί. Προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους Πυροσβεστική και Αστυνομία για να το βρουν. Απ’ ότι καταλαβαίνω ωστόσο, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να μπουν στο νερό και να βρουν το παιδί. Απ’ ότι έχουν πει, το παιδάκι κοιμόταν, ξύπνησε ξαφνικά και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Ξύπνησε μετά από λίγο και το άλλο παιδάκι που βρισκόταν μαζί του και ειδοποίησε τη μαμά του πως το παιδί πήγε προς το αυλάκι. Και σηκώθηκε η μάνα και από τότε χάθηκε το παιδί».

Η αγωνία των συγγενών

Την αγωνία τους για την τύχη του δίχρονου κοριτσιού που εξαφανίστηκε από καταυλισμό Ρομά στον Πύργο εξέφρασαν χθες το απόγευμα συγγενείς της μικρής Παναγιώτας.

Σε δηλώσεις τους, περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές που είδαν το μικρό κορίτσι, σημειώνοντας μάλιστα πως πήγαιναν συχνά τα παιδιά κοντά στο αυλάκι του ΓΟΕΒ για να παίξουν, να πάρουν νερό και να κάνουν μπάνιο και γι αυτό είχαν εκφράσει φόβους ότι το παιδί μπορεί να είχε χαθεί στο συγκεκριμένο σημείο.

protothema.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση