Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται καπετάνιος και τα 3 μέλη του πληρώματος – Η στιγμή της σύλληψης

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού αντιμετωπίζουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon της Attica Group μετά τον φρικιαστικό θάνατο που βρήκε ένας 36χρονος όταν τον απώθησαν και τον έριξαν στο νερό ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο την ώρα του απόπλου.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικου Δικαίου.

  • Εκτός από τον καπετάνιο έχουν συλληφθεί ο ύπαρχος, ένας λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon. Στο σημείο υπήρχε στέλεχος του λιμενικού που έκανε μέτρα τάξης, αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη, καθώς είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση του πλοίου.Σημειώνεται ότι στον καταπέλτη βρίσκονταν το νούμερο 2 του πλοίου, ο ύπαρχος, όπως και ο λοστρόμος.

Όπως φαίνεται στο βίντεο-σοκ του protothema ενώ ο 36χρονος αργοπορημένος επιβάτης προσπαθούσε να ανέβει στο «Blue Horizon», δύο άτομα από το πλήρωμα τον έσπρωξαν έξω από το πλοίο που συνέχιζε τις διαδικασίες απόπλου με αποτέλεσμα ο άνδρας να βρει τραγικό τέλος!

Η εταιρεία άλλαξε το πλήρωμα και το πλοίο ξεκίνησε και πάλι για Κρήτη στις 3 τα ξημερώματα αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης καταθέσεων.

nassosblog.gr

Αφήστε μια απάντηση