Στον ΔΥΤΙΚΑ FM και την Δήμητρα Λαοπόδη μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Μαυρομάτης για την υποβολή πρότασης για ένταξη χρηματοδότησης τριών αναπτυξιακού χαρακτήρα έργων για την Π.Ε. Αιτωλοακρνανίας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Πρόκειται για τρία έργα πολύ μεγάλης σημασίας για τον δήμο Αγρινίου και αφορούν την αναβάθμιση του Γηπέδου Παναιτωλικού και τη διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων, με τρίτο υποέργο και αύξηση προϋπολογισμού στα 2.353.000 ευρώ, την ενεργειακή βελτίωση και ανακαίνιση του Παπαστράτειου Μεγάρου ΓΕΑ με προϋπολογισμό 810.000 ευρώ και την έγκριση προένταξης του νέου έργου «Αποκατάσταση και ενίσχυση ορειβατικού καταφυγίου Παναιτωλικού Όρους «Κατελάνος» με προϋπολογισμό 420.000 ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, χρηματοδοτούμενο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
Ο Θανάσης Μαυρομάτης συνεχάρη την ηγεσία του Παναιτωλικού που δούλεψε σκληρά και βοήθησε και την Περιφέρεια για την άδεια και τις απαραίτητες εργασίες για το γήπεδο του Παναιτωλικού. «Η Περιφέρεια εξειδίκευσε τις ανάγκες, προστέθηκε ένα τρίτο υποέργο που αφορά το φωτισμό και στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης είπε το μεγάλο ναι. Η αναβάθμιση του γηπέδου του Παναιτωλικού η διαμόρφωση των εκθεσιακών χώρων με τον φωτισμό θα αναβαθμίσει την περιοχή και την πρόσοψη του γηπέδου αλλά θα γίνουν κι άλλα πολύ σημαντικά πράγματα όπως η πρόσβαση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Θα γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο που θα μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε διοργάνωση. Θα καλύπτει τις ανάγκες τις ομάδας και θα αποτελεί κι ένα στολίδι για το Αγρίνιο.
Αναφορικά με τα έργα της ΓΕΑ Αγρινίου είπε «Ο πρόεδρος της ΓΕΑ Ανδρέας Μπρέσιακας έχει κάθε λόγο να είναι περιχαρής και παρόλο που είχα τη χαρά να είμαι ο αντιπεριφερειάρχης που έκανα την εισήγηση και πέρασε χθες ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αξίζουν συγχαρητήρια στον Νεκτάριο Φαρμάκη που σαν Αγρινιώτης αλλά τα πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στον κ. Μπρέσιακα γιατί η ΓΕΑ έχει τέλεια μελέτη και το έργο είναι στοχευμένο».
Η αποκατάσταση και η αναβάθμιση του καταφυγίου Κατελάνος στο Περιστέρι του δήμου Αγρινίου είναι το επόμενο μεγάλο έργο που αφορά το δήμο Αγρινίου. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη υποδομών Θανάση Μαυρομάτη “πρόκειται για ένα στολίδι της περιοχής, για έναν προορισμό για ορειβάτες, σχολεία αλλά και όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί την περιοχή. Εδώ ο Περιφερειάρχης βρήκε τον μπελά του από μένα, γιατί όποιος επισκεφθεί το σημείο όπως εγώ, είναι σε ένα πανέμορφο σημείο, μέσα στα έλατα, χρίζει άμεσης συντήρησης διότι είναι ξύλινο. Διαθέτει 45 κλίνες και είναι ένας πανέμορφος προορισμός και πρέπει να το χαίρεται όχι μόνο η Δυτική Ελλάδα αλλά όλη η Ελλάδα”.