ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

Τελευταίες πληροφορίες πικραίνουν το απερχόμενο Δήμαρχο Κώστα Λύρο. Δεδομένου ότι μετά την συντριπτική νίκη του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη και την εκλογή των συμβούλων του, τους λύθηκαν τα χέρια και αισθάνονται πανίσχυροι. Πληροφορίες θέλουν στην επαναληπτική αναμέτρηση των
δύο υποψηφίων Δημάρχων (Λύρος Διαμαντόπουλος) στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου που ανήκουν και οι δύο στο χώρο της Ν.Δ., θεωρείται ο πιο συνεργάσιμος ο Σπύρος Διαμαντόπουλος και θα στηριχθεί εμμέσως πλην σαφώς από την Περιφερειακή Αρχή.

Το πρώτο μήνυμα ήταν σε κεντρικό κατάστημα στο Μεσολόγγι το Σάββατο πρωί παραμονή των εκλογών ο περιφερειάρχης με πληθώρα συμβούλων του και με φίλους, έδινε το ύστατο προεκλογικό παρών στο Μεσολόγγι. Την αρκετή ώρα που κάθισε, δεν εμφανίστηκε κανείς από τους υποψηφίους δημάρχους του Μεσολογγίου της παράταξής του, ήτοι κ.κ. Δήμαρχος και υποψήφιος Κ.
Λύρος καθώς και οι υποψήφιοι Σ. Βασιλείου, Ν. Καραπάνος, ΠΛΗΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ υποψήφιο
Ι.Π.Μεσολογγίου Σ. Διαμαντόπουλο που προφανώς τηλεφώνησαν και ενημέρωσαν και υποδεχτηκαν με αγκαλιές και εκατέρωθεν αγκαλιές νίκης καθώς και φωτογραφιζόταν με τον Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαυρομμάτη ιδιαίτερα δε λέγεται ότι του δήλωσε αν είναι στο δεύτερο γύρο ο Σ. Διαμαντόπουλος θα τον υποστηρίξει. Μάλιστα μετά την μεγάλη νίκη και πρωτιά στην Περιφέρεια θεάθηκε στο Μεσολόγγι κομματικούς φίλους εκ των
οποίων δύο από αυτούς είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο το Σπύρου Διαμαντόπουλου. ΤΥΧΑΙΟ…ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!

Σημειώστε ο απερχόμενος δήμαρχός μας Κ. Λύρος ήταν «κομματάρχης» ή αν θέλετε φίλος σε ένα και μόνο βουλευτή (Καραγκούνη), και απέναντι στους άλλους της Ν.Δ. Τώρα, τα πράγματα άλλαξαν και ο Διαμαντόπουλος που διεκδικεί τη δημαρχία του Μεσολογγίου είναι Ν.Δ. οι δε υπόλοιποι βουλευτές της Ν.Δ. δεν κρύβουν την προτίμησή τους προς το πρόσωπό του.

Επίσης οι πληροφορίες μου είναι ότι και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν
έχει εκτίμηση στον απερχόμενο Δήμαρχό μας. Φάνηκε και στην υποδοχή του στο Άκτιο όπως και στην επίσκεψή του στο Μεσολόγγι όπου τον απαξίωσε διότι δεν είχε κάνει ούτε ένα έργο και ίσως γι’αυτό δεν τον επισκέφθηκε ως όφειλε στο Δημαρχείο.


Δεδόμενο είναι ότι παρά την διεύρυνση και ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ο Κ. Λύρος, έχασε 3000 ψηφοφόρους του περίπου το 1/3 της δύναμής του σε σχέση με αυτής που είχε την πρώτη Κυριακή στην προηγούμενη εκλογή (2019). Είναι αξιοσημείωτη η μείωση και η φθορά του απερ χόμενου Δημάρχου.
Πρόσθετα πλην της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Β. Πατρινού που ψηφίζουν λευκό ή άκυρο στην επαναληπτική εκλογή των αστικών κομμάτων όλοι οι υπόλοιποι έξι (6) (Ν. Καραπάνος, Σ. Βασιλείου, Αθ. Λύρος, Ολ. Δασκαλή, Π. Κατσούλης), είναι άμεσα ή έμμεσα ΟΧΙ ΤΟΝ Κ. ΛΥΡΟ, ΝΑΙ ΣΤΟ Σ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ. Δημιουργείται μία, έστω προσωρινά, ενότητα δυνάμεων και στελεχών για την επόμενη μέρα με «προίκα» το 63%.

Πιστεύω ότι μπορούν στα δημοτικά να βρουν κοινό «βηματισμό» ιεραρχώντας προβλήματα και λύσεις, της προκλήσεις για το μέλλον με διάλογο, σχεδιασμό, τεκμηρίωση και διεκδίκηση.

ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ, όπως του πρέπει και του αξίζει.


Βρισκόμαστε στο κρίσιμο σημείο της αναστροφής της κατηφορικής πορείας μας. Διαφορετικά αύριο ο κατήφορός μας δεν θα έχει επιστροφή.


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΟΙ ΣΠΥΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

Visited 28 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση