Η κατάθεση που έδωσε ένας Ρομά κρατούμενος για το θρίλερ με την εξαφάνιση στο Μεσολόγγι αξιολογείται. Ο Γιώργος Καλλιακμάνης αναλύει την κατάσταση και όλα τα δεδομένα…
Την ώρα που οι έρευνες για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι παραμένουν άκαρπες, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ανακτούν δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα τόσο του κρεοπώλη, όσο και του φίλου του, με τον οποίο μιλούσαν το βράδυ που χάθηκαν τα ίχνη του νεαρού.
Οι Αρχές εκφράζουν την βεβαιότητα ότι σύντομα οι γρίφοι θα απαντηθούν. Όλα αυτά την ώρα που ένας Ρομά, κρατούμενος στο ίδιο κελί με τον 50χρονο Κρεοπώλη τις νύχτες που βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση, ανέφερε πως ο 50χρονος άφησε να εννοηθεί πως η υπόθεση κρύβει εγκληματική ενέργεια. «Δεν πρόκειται να βρουν τίποτα έτσι όπως το έχω κάνει» κατέθεσε ότι του είπε ο Κρεοπώλης.
Με τεράστια αγωνία παρακολουθούν συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι τις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό του, με τις εξελίξεις να περιπλέκουν την υπόθεση, βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών νέα πρόσωπα. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές εντόπισαν μια κηλίδα αίματος σε βάρκα στην περιοχή των ερευνών, δείγμα από την οποία εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ταυτοποίηση DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκει στον 31χρονο αγνοούμενο.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για κηλίδα από ανθρώπινο αίμα, αλλά πιθανότατα από πτηνό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη βάρκα δεν βρέθηκε τυχαία στο στόχαστρο των αστυνομικών που εξετάζουν την υπόθεση. Η βάρκα ανήκει σε πρόσωπο γνώριμο του κρεοπώλη, ο οποίος ήταν και το τελευταίο άτομο που είδε τον αγνοούμενο ζωντανό.
Μάλιστα, το πρόσωπο αυτό μπήκε στο κάδρο των ερευνών μετά από διερεύνηση του κινητού τηλεφώνου του 50χρονου, ο οποίος φέρεται να επικοινώνησε μαζί του αρκετές φορές μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη. Το συγκεκριμένο άτομο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις Αρχές, ενώ κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είχε διαγράψει τις συγκεκριμένες συνομιλίες με τον Κρεοπώλη. Μάλιστα, τις συνομιλίες φέρεται να είχε διαγράψει και ο 50χρονος κρεοπώλης από το δικό του κινητό.
«Αν κάποιος ήθελε να κρύψει ένα πτώμα, θα το έκανε»
Μιλώντας για την υπόθεση, ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σημειώνει: «υπήρχε ένα τρίτο πρόσωπο όντως, το οποίο φαίνεται ότι μιλούσε και πριν το περιστατικό της εξαφάνισης του Μπάμπη αλλά και μετά, επίμονα ο κρεοπώλης με μηνύματα. Κάποια μηνύματα τα έσβησαν, θα γίνει ανάκτηση γιατί το τηλέφωνο από το τρίτο πρόσωπο κατασχέθηκε από την αστυνομία. Να δούμε αν εμπλέκεται αυτό το πρόσωπο ή απλώς μιλούσε μαζί του οποιοσδήποτε για να δημιουργήσει ένα άλλοθι».
Όπως λέει ο ίδιος: «το ζήτημα είναι ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα το πτώμα, αν υπάρχει πτώμα. Μέσα στο κελί που κρατούνταν (σ.σ. ο κρεοπώλης) υπήρχε ένας Ρομά ο οποίος κατέθεσε μετά ότι αυτός είπε εκεί μπροστά του ότι δεν πρόκειται να βρουν τίποτα έτσι όπως το έχω κάνει.
Να δούμε αν αυτός ο άνθρωπος είναι αξιόπιστος ή είναι μυθομανής. Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που παραπέμπουν ότι κάτι έγινε, ίσως μια εγκληματική πράξη, γιατί δεν μπορείς να ρωτάς κάποιον τι ακριβώς έγινε σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που εξαφανίστηκε ένας άνθρωπος και να σου απαντάει δε θυμάμαι και δεν ξέρω. Έχει πει ότι έχει καπνίσει ένα τσιγάρο που αυτό ίσως λειτούργησε αρνητικά στο να θυμάται πράγματα, όπως λέει ο ίδιος».
Σύμφωνα με τον κο. Καλλιακμάνη: «η περιοχή εκεί είναι δύσκολη στο ψάξιμο, υπάρχουν πολλοί βάλτοι, ποτάμια. Αν κάποιος σκότωσε τον Μπάμπη και τον έριξε στο νερό με κάποιο βάρος ώστε να μην βγει το πτώμα του στην επιφάνεια, γιατί ακόμα και γλυκό να είναι το νερό μετά από 15 ημέρες το πτώμα φουσκώνει και βγαίνει στην επιφάνεια.
Αν τον έθαψε υπήρξε δυσκολία στην έρευνα όσον αφορά αυτήν τη διαδικασία. Όταν ενημερώθηκε η αστυνομία για την εξαφάνιση και άρχισε έρευνα, άρχισε να βρέχει και ήταν δύσκολο να δεις να υπήρχε κάπου σκαμμένο χώμα. Πιστεύω ότι αν ήθελε κάποιος, που ήξερε εκεί την περιοχή, να αποκρύψει ένα πτώμα, θα το έκανε».
«Θεωρώ ότι τα στοιχεία είναι επαρκή προκειμένου ο Εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη και ο ανακριτής να εκδώσει ένταλμα σύλληψης», καταλήγει.