Καρπός ΜεσολόγγιΚαρπός Μεσολόγγι

Βουλή – H ώρα της ψηφοφορίας για τον γάμο ομοφύλων: Το χειρουργείο Πολάκη, το μανιφέστο Σαμαρά – Δείτε live

Messolonghi Voice
38 λεπτά ανάγνωσης

Πλησιάζει η ώρα της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που θεσμοθετεί τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Λίγοι ήταν οι βουλευτές που άλλαξαν γνώμη με τις ομιλίες τους στη Βουλή και μέχρι την τελευταία στιγμή γίνονται εκτιμήσεις σχετικά με τον αριθμό των βουλευτών που δεν θα ακολουθήσουν τη γραμμή των κομμάτων τους ως προς την υπερψήφισή τους, είτε καταψηφίζοντας, είτε απέχοντας από την ψηφοφορία. 

Η ονομαστική ψηφοφορία έχει τοποθετηθεί για τις 22:00. Οι προωθούμενες διατάξεις έχουν εξασφαλίσει ευρύτατη στήριξη 5 κοινοβουλευτικών ομάδων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας) και περίπου 180 βουλευτών. Πλέον το ενδιαφέρον εστιάζει στις διακομματικές διαφοροποιήσεις.

Το ενδιαφέρον της βραδιάς περιστρέφεται πλέον κυρίως γύρω από τη στάση Πολάκη, ο οποίος με μία ανάρτησή του προϊδέασε ότι δεν θα είναι παρών στην ψηφοφορία. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κασσελάκης έχει προαναγγείλει ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όσους δεν υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. 

Δείτε την ανάρτησή του: 

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr απο το στρατόπεδο της ΝΔ αναμένεται να καταψηφίσουν 20-23 βουλευτές και να απέχουν 28 – 30. Ήδη 6 βουλευτές – Μ. Χρυσομάλλης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Φω. Αραμπατζή, Αν. Καραμανλή, Χ. Αθανασίου, Μ. Σαλμάς- πήραν το λόγο στην Ολομέλεια και δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν ενώ άλλοι 2 – Θ. Πλεύρης, Στ. Πέτσας – ανέφεραν ότι θα απέχουν. Δείτε live

H ομιλία Σαμαρά

Με πυρά προς την Κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τοποθετήθηκε στην συζήτηση στη Βουλή πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε στη Βουλή πως δεν επιθυμεί να αντιδικήσει με κανέναν, ωστόσο, τόνισε πως στην παρούσα φάση η κυβέρνηση αισθάνεται να μην απειλείται από την αντιπολίτευση. «Αυτό δεν είναι καλό και δεν σημαίνει πως έχει πάντοτε δίκιο».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο είπε πως ανοίγει κερκόπορτα στην κατάργηση της μητρότητας, την πολυγονεΐκότητα και την εισαγωγή στα δημόσια έγγραφα των όρων «γονέας 1» και «γονέας 2». Επίσης τόνισε πως δεν πρόκειται για κάτι που αφορά στο δικαίωμα ενηλίκων αλλά και στο δικαίωμα των παιδιών να έχουν μάνα και πατέρα. «Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ψυχές των παιδιών» είπε.

- Advertisement -

Δείτε βίντεο:

Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς εξερχόμενος της αίθουσας σημείωσε πως όσα είπε «είναι μόνο οι απόψεις μου και τίποτα άλλο». Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, το κυβερνητικό επιτελείο απαντά «κανένα σχόλιο» για την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι δικαίωμα. Όπως είπε: «Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα. Τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο γάμος προσφέρει το δικαίωμα της τεκνοθεσίας».

- Advertisement -

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί θεμελιώδη ανατροπή του οικογενειακού δικαίου και πως οι επιπτώσεις του πάνε πολύ πιο πέρα. «Και για όλα αυτά η παράταξή μας δεν θα έπρεπε να το έχει φέρει προς ψήφιση. Εγώ δεν θα το ψηφίσω. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα», σημείωσε μεταξύ άλλων. «Αν μια χώρα θέλει το κάνει. Αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνει, γιατί δεν συνιστά ανθρώπινο δικαίωμα. Ψέμα ότι πρόκειται τάχα για κατοχύρωση ανθρώπινου δικαιώματος», συνέχισε.

«Επικαλούνται προσχηματικά τα παιδιά. Αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας. Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια. Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα. Δεν μπορείς κανείς να τα υποκαταστήσει. Πώς είναι δυνατόν η έννοια του γάμου να επεκτείνεται σε σχέσεις που δεν συνδέονται με την μητρότητα, ούτε παράγουν παιδιά; Μη νομίσετε ότι το νομοσχέδιο αφορά ελάχιστα άτομα. Πράγματι αφορά άμεσα ελάχιστους αλλά στην ουσία αγγίζει τους πάντες», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα υπάρχουν ευρύτερες βέβαιες επιπτώσεις. Κάποιοι, είπε, θα καταφύγουν στα δικαστήρια και θα ζητήσουν να αντικατασταθεί ο τίτλος πατέρας μάνα από γονέας 1 και γονέας 2. Το ζητάει, είπε, ήδη η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και έχει ήδη συμβεί στη Γαλλία.

«Το λέει ρητά η έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής. Αφήστε που ήδη συμβαίνει εδώ σε σχολεία, πράγμα που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους γονείς. Ας έχουμε υπόψη μας τι ψηφίζουμε. Κάποιοι θα ζητήσουν να διδάσκεται στα σχολεία η οικογένεια ως κάτι πιο ιδιαίτερο, πράγμα που θα εξοργίσει εκατομμύρια γονείς», συνέχισε.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε στη συνέχεια ότι ο καθένας βλέπει τι γίνεται στην Αμερική. «Ακούω το δήθεν επιχείρημα ότι δεν θα μπει στο νομοσχέδιο το γονέας 1 και το γονέας 2. Δεν το προβλέπει αλλά δεν το εμποδίζει. Ανοίγει κερκόπορτα», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι το νομοσχέδιο απαγορεύει παρένθετη μητρότητα εδώ, αλλά την επιτρέπει στο εξωτερικό. «Θα έχουμε παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια όπου θα χρησιμοποιούν παρένθετη γυναίκα ως αναπαραγωγική μηχανή. Μετατρέπουμε τη μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο. Κερκόπορτα και αυτό κι ας μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις», σημείωσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να καταψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο».

«’Ακουσα κάποιους να λένε ότι ο γάμος των ομοφύλων και η τεκνοθεσία είναι δέσμευση της παράταξης. Στο πρόγραμμα αναφερόμαστε στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, έτσι γενικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε ο,τιδήποτε καθένας διεκδικεί ως δικαίωμά του. Ακόμα στα πιο αναλυτικά κείμενα της ΝΔ υπάρχει κάποια αναφορά στο γάμο με φράσεις όπως «ενδεχομένως» και «ίσως». Η ΝΔ έχει ήδη εκφραστεί και υπό την παρούσα ηγεσία της το 2018 κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. Τότε δεν δεχτήκαμε την αναδοχή και τώρα δεχόμαστε την ίδια την τεκνοθεσία», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι κατά τη δημόσια συζήτηση κάθε αντίθετη άποψη αντιμετωπίστηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. «Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Εναντίον του νομοσχεδίου είναι και το ΚΚΕ. Είναι ακροδεξιό το ΚΚΕ; Ομοφοβικός ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας; Δεν είναι σκοταδισμός και παπαδαριό η ελληνική εκκλησία, πιστεύεις δεν πιστεύεις. Η πολιτεία είναι διακριτή από την Εκκλησία. Δεν μπορεί να απαξιώνουμε μια Εκκλησία που κράτησε όρθιο το έθνος μας», επισήμανε.

«Ο Στέλιος ο Ράμφος βγήκε και τοποθετήθηκε εναντίον του νομοσχεδίου. Ομοφοβικός και ο Ράμφος; Υπήρξαν και αντίστοιχα πρόσωπα από την Αριστερά. Ακραίος σεξιστής και ο Πανούσης; Ή μήπως έχει δίκιο ο δημοφιλής Δημήτρης Σταρόβας που είπε ότι ζούμε το μπούλινγκ της αντίθετης άποψης. Ακραίος και εγώ που δεν θα το ψηφίσω, που έστειλα σιδηροδέσμια τη Χρυσή Αυγή και μετά κάποιοι πέντε χρόνια δεν έβρισκαν αίθουσα να διεξαχθεί η δίκη; Ακραίος κι εγώ.. Όταν τέτοια πρόσωπα υφίστανται τέτοιο μπούλινγκ φαντάζεστε τι συμβαίνει με κανονικούς βουλευτές. Έγιναν και φροντιστήρια. Ειπώθηκε πως πρέπει να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο επειδή ανήκουμε στη Δύση. Επειδή εγώ πάλεψα να ανήκουμε στη Δύση και το πλήρωσα πριν λίγα χρόνια θα πω ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε τη Δύση με τις παθογένειές της», πρόσθεσε.

«Ανήκω στη Δύση δεν σημαίνει ότι μαϊμουδίζω κάθε συρμό και κάθε μόδα που μας έρχεται. Δεν είδα τα ίδια φροντιστήρια πχ για το δημογραφικό, ούτε για την παιδεία, ούτε για την ασφάλεια, ούτε για το αγροτικό, ούτε για την εξωτερική πολιτική, ούτε για την ακρίβεια. Έχουν μπερδευτεί οι ζυμώσεις με τις πιέσεις», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως όλοι οι ομοφυλόφιλοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις των ΛΟΑΤΚΙ και ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα.

«Μήπως ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών είναι ένα μέτρο εκσυγχρονισμού των κοινωνιών που πρέπει αναπόφευκτα να ακολουθήσουμε; Την απάντηση την έδωσε ο Στέλιος ο Ράμφος που είπε ότι υπάρχουν στην Ολλανδία σωματεία παιδόφιλων. Οπότε δεν πρέπει να παίρνουμε τοις μετρητοίς ό,τι αποφασίζουν. Δεν μπορούμε να πειραματιζόμαστε σε βάρος αθώων παιδιών και πάντως όχι με τις ψυχές αγέννητων παιδιών. Αυτό που μας ζητείτε να ψηφίσουμε άμεσα αφορά ελάχιστους, αλλά οι ουσιαστικές του επιπτώσεις αφορούν τους πάντες. Ανοίγει την πόρτα να συμβούν πράγματα που δεν τα θέλει η κοινωνία. Κοιτάξτε τι γίνεται στις άλλες δυτικές φιλελεύθερες κοινωνίες χάνοντας την εμπιστοσύνη τους σε αυτούς που τους εκπροσωπούν», συνέχισε.

«Από το 1977 σε αυτή τη Βουλή έχω δει πολλές ιδεοληψίες που εμφανίστηκαν ως τομές και μετά ξεχάστηκαν ή απέτυχαν. Ποτέ δεν είδα τόσο ζοφερό τοπίο για τη Δύση, όπως ζούμε σήμερα. Τόσο ζοφερό για την ίδια την Ευρώπη και τόσο τραυματικό για τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Σε αυτές τις θεωρίες αποδόμησης των πάντων οδηγούμε τον κόσμο στον απόλυτο κυνισμό. Κύριοι της κυβέρνησης δεν κάνετε έτσι στροφή στο κέντρο. Δεν είναι κέντρο η ανατροπή της οικογένειας. Δεν είναι κέντρο η κατάργηση της μάνας και του πατέρα. Δεν είναι εκσυγχρονισμός η θεωρία των 69 φύλων. Δεν είναι μεταρρύθμιση η προσχώρηση στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξή μας και τις ιδέες μας που είναι φιλελεύθερες, πατριωτικές, δυτικές, ευρωπαϊκές αλλά δεν μιμούνται την κάθε ακρότητα που μας έρχεται από έξω», ανέφερε.

Ο πρώην πρωθυπουργός καταλήγοντας είπε ότι η ψήφος των βουλευτών σήμερα ακουμπάει τη συνείδηση , τη ψυχή και τις αγωνίες ολόκληρου του ελληνικού λαού.


Ποιοι χειροκρότησαν τον Αντώνη Σαμαρά

Περίπου δέκα βουλευτές χειροκροτήσαν τον Αντώνη Σαμαρά, μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του, οι οποίοι μάλιστα κάθονταν στα ορεινά δεξιά έδρανα της Βουλής. Ανάμεσά τους ο Μπάμπης Αθανασίου, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Περικλής Μαντάς, ο Γιώργος Καρασμάνης, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Χρήστος Μπουκώρος.

Πάντως, το «παρών» στην ομιλια Σαμαρά έδωσαν επιπλέον οι Θανάσης Δαβάκης, Τάσος Δημοσχάκης αλλά και ορισμένοι βουλευτές που υπερψηφίζουν, όπως για παράδειγμα η Μαρία Συρρεγέλα, ο Λευτέρης Κτιστάκης, η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Γιώργος Σταμάτης και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Την ίδια ώρα, στα υπουργικά έδρανα βρισκόταν ο Αλέξης Πατέλης, η Σοφία Ζαχαράκη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Άκης Σκέρτσος, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, κ.ά.

Μητσοτάκης για ομόφυλα: Πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων δεν ταιριάζουν στη Δημοκρατία μας

«Είμαστε εδώ να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη μια κοινωνική ανισότητα», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε με την επιχειρηματολογία του για το νομοσχέδιο για τον γάμο και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

«Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με ευθύνη μια υπαρκτή κοινωνική πραγματικότητα αίροντας με τόλμη μια σοβαρή για τη δημοκρατία μας ανισότητα. Για να προστατεύσουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών με την ασπίδα των γονιών τους και να αποδώσουμε επιτέλους δικαιοσύνη και στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση κάνει τη ζωή ανθρώπων καλύτερη χωρίς να στερεί τίποτα από τους πολλούς. «Και οι δύο γονείς των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν ακόμα νομικά τις ίδιες δυνατότητες να δίνουν στα παιδιά τους. Να τα παίρνουν από το σχολείο, να συνταξιδεύουν, να τα συνοδεύουν στο νοσοκομείο», συνέχισε Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτό το κενό ερχόμαστε και καλύπτουμε επιτρέποντας σε όλους αν το επιθυμούν να σφραγίσουν θεσμικά τη σχέση τους με μία τελετή στο δημαρχείο όπως το κάνουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Ζυγίζεται η δύναμη της δημοκρατίας μας να ενσωματώνει ισότιμα τον κάθε πολίτη», επισήμανε σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει σε 36 χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο γάμος δεν είναι τίποτα άλλο από το επιστέγασμα της αγάπης δύο ανθρώπων που επιλέγουν να συμπορευτούν. «Γι’αυτό και τα νομικά συστήματα προσαρμόζονται διεθνώς απαντώντας σε σύγχρονα πρακτικά ζητούμενα», επισήμανε. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση είναι και χρήσιμη και αναγκαία αλλά και να εξηγηθεί το περιεχόμενό της.

«Πρώτον επεκτείνουμε τα δικαιώματα των παιδιών και σε εκείνα που ζουν ήδη με ομόφυλα ζευγάρια», σημειώνοντας πως δεν αλλάζει το πλαίσιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή , ούτε υπάρχει γονέας 1 και γονέας 2.

Το μήνυμα Μητσοτάκη σε Ιερώνυμο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο θρησκευτικός γάμος αποτελεί αποκλειστική υπόθεση της Εκκλησίας της θέσεις της οποίας η κυβέρνηση σέβεται. «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Και σε άλλες υποθέσεις είχαμε διαφορετικές επιλογές. Αποδείχθηκε ότι δεν διατάραξαν την κοινωνική συνοχή, ούτε τις σχέσεις μας με την Εκκλησία», συμπλήρωσε.

«Πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων δεν ταιριάζει στη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας»

«Η συγκυρία έδωσε την ευκαιρία να ακουστούν πολλές απόψεις. Και κυρίως οι απόψεις και οι ιστορίες που δεν είχαν ακουστεί μέχρι σήμερα. Είναι απόψεις και γνώμες και εμπειρίες που παρείχαν σε όλους μας χρήσιμες διευκρινήσεις και οδήγησαν σε πολλές συγκλίσεις. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν επιφυλάξεις οι οποίες διατρέχουν οριζόντια όλα τα κόμματα. Είναι καλό να εξηγηθούν για ακόμα μια φορά προβλέψεις του νομοσχεδίου και να απαντηθούν εύλογες ανησυχίες», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι μία από αυτές ισχυρίζεται ότι οι αλλαγές θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν μέσα από το ισχύον σύμφωνο συμβίωσης. «Τότε θα δημιουργούσαμε δύο παρεμφερείς θεσμούς με νέες ανισότητες», σημείωσε.

«Το σύμφωνο το οποίο εγώ προσωπικά είχα ψηφίσει λίγους μήνες πριν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ , αποτελεί χαλαρή σύμβαση η οποία λύνεται μονομερώς», ανέφερε, ενώ για την τεκνοθεσία είπε ότι το νομοσχέδιο δεν αναφέρεται καθόλου στην ιατρικώς υποβοηθουμένη αναπαραγωγή ενώ το καθεστώς μένει ίδιο και για την υιοθεσία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι μελέτες των επιστημόνων απαντούν σε κάθε καλοπροαίρετη ένσταση γύρω από τα παιδιά. «Κατανοώ όσους έχουν στο μυαλό τους τη παραδοσιακή έννοια της οικογένειας και μπορεί να ανησυχούν. Τις διακρίσεις ερχόμαστε να άρουμε. Σήμερα έχουμε αναμφισβήτητα εμπειρικά δεδομένα τα οποία υπερβαίνουν τις υποκειμενικές μας πεποιθήσεις. Ευτυχισμένα παιδιά μπορούν να μεγαλώνουν και με γονείς του ίδιου φύλου», συμπλήρωσε σημειώνοντας πως αυτό κάνει τη διαφορά σε ένα σπίτι είναι η αγάπη και η στοργή.

«Και σήμερα υπάρχουν μονογονεικες, διαζευγμένες οικογένειες. Σήμερα το διαζύγιο δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα. Η λύση δεν βρίσκεται στην τυφλή άρνηση καταστάσεων και πραγματικότητας. Διαφορετικά το μόνο που θα κάναμε είναι να διαμορφώσουμε πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων. Δεν ταιριάζει στη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας», πρόσθεσε.

«Να μη συγχέουμε τη συντήρηση με την οπισθοδρόμηση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε ότι αυτό το νομοσχέδιο έρχεται και κάνει πράξη πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Τι είπε για το κράτος δικαίου

«Ήταν τελικά η μεγάλη κεντροδεξιά ΝΔ που έκανε πράξη αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό το κόμμα που περπατά σταθερά στο δρόμο του κράτους δικαίου και της ισονομίας.

Αναγνωρίζεται και διεθνώς. Τι έχετε να πείτε για το γεγονός ότι το Economist κατέταξε την Ελλάδα στην 20η θέση παγκοσμίως στο δείκτη δημοκρατίας; Αυτά γιατί δεν τα λέτε στο ευρωκοινοβούλιο όπου πάνε οι ευρωβουλευτές σας και ασχημονούν και το μόνο που κάνουν είναι να ψηφίζουν ψηφίσματα κατά της χρηματοδότησης της πατρίδας; Θα μας κουνάτε το δάκτυλο και για το κράτος δικαίου…», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

«Οι περισσότεροι Έλληνες παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι περήφανοι για την πατρίδα τους και χαρούμενοι που κινούμαστε σε ένα ρεύμα προόδου», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα θέματα αυτά δεν προσφέρονται για δημαγωγία. «Θα ήταν καλό να θυμηθούμε ότι η δική μας παράταξη υπερψήφισε την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή το 2002», επαναλαμβάνοντας ότι δεν αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

«Η πρωτοβουλία μας στο όνομα της ισότητας των πολιτών παρέχει σε όλους και σε όλες το δικαίωμα του πολιτικού γάμου μαζί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν. Διαφυλάσσει τα δικαιώματα των παιδιών. Τόσο απλά και τελικά τόσο ανθρώπινα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα ήταν πολύ εύκολο να αναλωθούμε σε μία ακόμα αντιπαράθεση. Τα θέματα δικαιωμάτων όμως είναι θέματα αρχής. Δεν πρέπει να τίθενται στην κομματική διελκυστίνδα. Το ίδιο αντιπαραγωγικό θα ήταν να καυτηριάσω την αντίπαλη άποψη. Θέλησα εξ αρχής ο συγκεκριμένος διάλογος να μη φορτιστεί πολιτικά», συνέχισε.

«Το νομοσχέδιο αυτό έχει την επιδίωξη να ενώσει και όχι να διχάσει. Νομίζω ότι οι πιο πολλοί πολίτες σε αυτή τη λογική εντάσσονται μακριά από εντάσεις που καταλήγουν γραφικές. Ψαλμοί με αριστερές γροθιές και προσευχές με αντικοινοβουλευτικά συνθήματα μάλλον δεν ταιριάζουν. Τέτοιες εκδηλώσεις κάνουν πολύ παράδοξη την παράδοση. Ευτυχώς η κοινωνία μας απείχε από τέτοιες ακρότητες. Υπήρξε ωριμότητα στη δημόσια συζήτηση. Μεγάλη πλειοψηφία πολιτών καταδίκασε και καταδικάζει τη μισαλλοδοξία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή τη μεταρρύθμιση χωρίς χρονοτριβή και ως μια κίνηση που ενισχύει τελικά την εσωτερική συνοχή της κοινωνίας.

«Έχω δεχτεί αμέτρητα μηνύματα από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Αναγνωρίζω απόλυτα τι έχουν περάσει, τι πέρασαν και τι περνούν. Κρυμμένοι, καταπιεσμένοι, πολιορκημένοι. Ήταν τα παιδιά ενός κατώτεροι Θεού. Στη δεκαετία του ’80 το στίγμα τους έγινε διπλό με την κατάρα του AIDS για να γίνει διπλό και το περιθώριο της ζωής τους. Για όλους αυτούς η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς. Κλείνω επικαλούμενος και σε όσους ανησυχούν από το δικό μας χώρο για τον πυρήνα της ιδεολογίας μας. Να μας θυμίσω τι έλεγε η δική μας ιδρυτική διακήρυξη.

Να θεωρεί πάντα όλους τους πολίτες ίσους απέναντι στο νόμο και με ίσα δικαιώματα. Να συντηρεί μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε χρήσιμα. Να προχωρά στις νέες συνθήκες. Μπορούμε να συναντηθούμε όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού με την τελική ψήφο μας να δίνει και το μέτρο της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Η στάση μας αποκτά ένα βάρος ιστορικό και γι’ αυτό σας καλώ να τη μετατρέψουμε σε μήνυμα αλήθειας και κατανόησης στη θέση των μύθων και της παρανόησης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κόντρα Μητσοτάκη – Φάμελου: Δεν προχωρήσατε τη μεταρρύθμιση για τα ομόφυλα λόγω Πάνου Καμμένου

«Αποκρύψατε την αλήθεια γιατί δεν προχωρήσατε στη μεταρρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, έχει το όνομα “Πάνος Καμμένος”» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Σωκράτη Φάμελλο στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Σχεδόν δάκρυσα με το ενδιαφέρον σας για την συνοχή της ΝΔ. Πρέπει να φρεσκάρω τη μνήμη σας σχετικά με τον τρόπο που εσάς διαχειριστήκατε τα θέματα που σήμερα συζητούμε», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε «Όντως εσείς φέρατε το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά αποκρύψατε γιατί δεν φέρατε ισότητα στον πολιτικό γάμο. Θυμάστε γιατί; Πάνος Καμμένος. Ήσασταν σε ισορροπία τρόμου με τον λαϊκιστή εταίρο σας. Έπρεπε να έρθει μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη να έχει το θάρρος και να την φέρει. Εγώ από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεσμεύομαι ως πρόεδρος της ΝΔ από την παράδοση της παράταξης να επιτρέπουμε στους βουλευτές μας να ψηφίζουν κατά συνείδηση σε τέτοιου είδους ζητήματα. Αυτό κάναμε πάντα. Δεν περιμέναμε εσάς για να το κάνουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «αγωνίστηκα για να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές μου να ψηφίσουν το νομοσχέδιο και θα σεβαστώ απόλυτα την τελική τους στάση. Είτε ψηφίζοντας είτε απέχοντας – για να δούμε και από εσάς αν θα απέχει κανείς και τελικά το ενδιαφέρον στραφεί σε εσάς και στον κ. Πολάκη και σε διαγραφές. Εμείς δεν απειλούμε με διαγραφές. Είπα ανοιχτά ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν μπορεί να περάσει μόνο με την ψήφο της ΝΔ. Έχετε όμως την δυνατότητα να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας και να δοκιμάσετε αν είναι αρραγής η ΝΔ».

Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός στη στάση του ΠΑΣΟΚ, είπε «Για να δούμε επίσης πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Μου έχει κάνει εντύπωση η εκκωφαντική σιωπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι από εμάς είχαμε το θάρρος και μιλήσαμε δημόσια ενώ άλλοι κρύφτηκαν μην τυχόν και δυσαρεστήσουν το κοινό τους».

«Φαίνεται ότι το νομοσχέδιο το βράδυ θα είναι νόμος του κράτους. Στους συμπολίτες που μας ακούν τους αρμόζει κάτι καλύτερο από την αντιπαράθεση μας. Η ιστορία θα γράψει και θα καταγράψει αυτούς που ψήφισμα απείχαν και καταψήφισαν. Έχει ενδιαφέρον η μελέτη άλλων χωρών που προχώρησαν σε αυτή την μεταρρύθμιση πριν από εμάς και αναφέρομαι σε βουλευτές συντηρητικών ή χριστιανοδημοκρατών που καταψήφισαν ερωτήθηκαν μετά από χρόνια και είπαν ότι μετάνιωσαν για την αρνητική τους ψήφο. Δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν με αυτό που λέω», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φάμελλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το νομοσχέδιο γιατί πάει την κοινωνία μπροστά»

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι οι βουλευτές του θα «στηρίξουν» το νομοσχέδιο αν και «ατελές» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού.

Ο Σ. Φάμελλος επισήμανε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «έτοιμη εδώ και πολύ καιρό να κάνει αυτό το βήμα», ενώ διερωτήθηκε αν είναι το ίδιο έτοιμοι και οι βουλευτές της ΝΔ και στηλίτευσε την «ανεπάρκεια» της ΝΔ να το ψηφίσει μόνη της.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΟ σχολίασε ότι το νομοσχέδιο είναι «ατελές», ωστόσο τόνισε ότι «πάει την κοινωνία μπροστά» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να «αναγνωρίσει ότι άλλοι άνοιξαν τους δρόμους», επισημαίνοντας ότι «χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ για ορατότητα, αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ερχόταν».
Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για μια σειρά θεμάτων κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στην ολομέλεια της Βουλής. Στην αιχμή της κριτικής του, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, κάνοντας ειδική αναφορά στο κράτος δικαίου στην Ελλάδα και λέγοντας ότι ήταν ένα ράπισμα προς την κυβέρνηση.

Για το νομοσχέδιο, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως για το ΠΑΣΟΚ, η στήριξη στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι α λα κάρτ, αλλά ένα θέμα οικουμενικό με καθολικό σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο πολιτικό γάμο είναι προς συμφέρον και των παιδιών», σημείωσε.

Στην κριτική του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα απέχουν ή θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο τονίζοντας, ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστής όμως πρόκειται για «μια μεταρρύθμιση όμως που δεν στηρίζει ούτε το κόμμα του».

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο είπε ότι «το κόμμα σας που σήμερα κάποιοι κάνουν μαθήματα διαχρονικά δεν τα πήγαινε καλά με τα δικαιώματα. Και επειδή άκουσα κ. Σκέρτσο να ισχυρίζεται ότι χάρη στη ΝΔ πέρασε το σύμφωνο μάλλον δεν μετράτε καλά! Από τους 75 βουλευτές της ΝΔ, μόλις 19 είχαν ψηφίσει το σύμφωνο και μας κάνετε και μαθήματα».

Ο Άκης Σκέρτσος, πήρε τον λόγο αμέσως μετά σηκώνοντας το γάντι. «Καλό θα ήταν να κοιτάτε τον καθρέφτη του κόμματος σας», απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη αφήνοντας αιχμές και για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που φέρεται ότι δεν θα στηρίξουν το νομοσχέδιο. «Περισσότερη αυτογνωσία και μετριοπάθεια να μην κουνάμε το δάχτυλο στα υπόλοιπα κόμματα για ένα δύσκολο θέμα. Είναι φορτισμένο αξιακά και ταυτοτικό».

«Δεν κουνάω το δάχτυλο, υπενθυμίζω την ιστορία και αποδεικνύει ένα πράγμα οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις είναι έργο της δημοκρατικής παράταξης και του προοδευτικού χώρου», είπε στην ανταπάντηση του ο Νίκος Ανδρουλάκης.



Κουτσούμπας: Η πεμπτουσία της τοποθέτησης του ΚΚΕ είναι τα δικαιώματα των παιδιών

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη ομιλία του σήμερα στη Βουλή,επί του νομοσχεδίου για «την ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» επισήμανε ότι το νομοσχέδο δεν έρχεται να ρυθμίσει νομικά τη συμβίωση δύο ενήλικων ανθρώπων που έχουν ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό το οποίο είναι ατομικό τους δικαίωμα, αλλά «εδώ μιλάμε για τη σχέση των ενήλικων με τα παιδιά και από τη στιγμή που μιλάμε για τα παιδιά μιλάμε εξ ορισμού για ζήτημα που αφορά την κοινωνία και υπερβαίνει την ατομική επιθυμία των ενηλίκων».

«Είναι δυνατόν» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του, «να είναι τόσο προοδευτικό και υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων το συγκεκριμένο νομοσχέδιο της ΝΔ, που υποστηρίζουν και τα άλλα κόμματα, από μία κυβέρνηση που αυτό το διάστημα εξαπολύει μια μεγάλη επίθεση εναντίον των φοιτητών που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση, στο δικαίωμα των αγροτών για επιβίωση και διατροφή με φθηνά προϊόντα, στο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία εγκαινιάζοντας απογευματινά ιατρεία, στο δικαίωμα στο 8ωρο που το έχει καταργήσει με τους νόμους Χατζηδάκη κ.ά.;».

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου επισήμανε ότι «το ΚΚΕ τοποθετείται με κύριο κριτήριο το συμφέρον των παιδιών» το οποίο αποτελεί και την πεμπτουσία της θέσης του.

Πρόσθεσε ότι «το νομοσχέδιο δεν είναι ούτε ουδέτερο, ούτε ασήμαντο και δεν έρχεται απλώς να επιλύσει ζητήματα που αφορούν τη σχέση των παιδιών που ήδη υπάρχουν με τον σύντροφο ή την σύντροφο του βιολογικού ή θετού γονέα, προβλήματα που σε μεγάλο βαθμό μπορούν να λυθούν με το υπάρχον νομικό πλαίσιο. Αντίθετα φέρνει ουσιαστικές αλλαγές σε ό,τι αφορά στην τεκνοποίηση, στην τεκνοθεσία, στην κατεύθυνση ακόμα πιο γενικευμένης εμπορευματοποίησης, αλλά και στη νομική κατοχύρωση της γονικής μέριμνας».

Υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ έχει καταδικάσει τις συμπεριφορές και πράξεις εις βάρος ανθρώπων με ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό, ενώ έχει καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία κάθε ανθρώπου από κάθε είδους διακρίσεις.

Υπογράμμισε ότι «η πραγματική ασπίδα προστασίας για κάθε άνθρωπο που υφίσταται την πολύμορφη βία χτίζεται καθημερινά σε εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής και γι’ αυτό το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παίρνουν πρωτοβουλία σε χώρους δουλειάς, σωματεία, συλλόγους, γειτονιές και καταδικάζουν τέτοια φαινόμενα».

Τόνισε ότι στον «ματωμένο δρόμο των νόμων και των ευρωπαϊκών οδηγιών που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες ως “κόστος” που πρέπει να περιορίζεται γιατί μειώνει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του εγχώριου και του ευρωενωσιακού κεφαλαίου και τις λεγόμενες “αντοχές” της καπιταλιστικής οικονομίας, δεν μπορεί να ανθίσει κανένα ατομικό δικαίωμα στις διαπροσωπικές σχέσεις».

Απέρριψε τα περί «ομοφοβίας» του ΚΚΕ και έκανε λόγο για «συστηματική διαστρέβλωση» των θέσεων του κόμματος. Σχετικά με τη συμβίωση είπε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει «οποιαδήποτε πρόταση την ισότιμη, πραγματικά ελεύθερη συμβίωση και όχι μια ή άλλη μορφή γάμου ως οικονομική σχέση ή ως θεσμό που διαμορφώνει κοινή γονική μέριμνα».

Είπε ότι «ο αστικός γάμος είναι ξεπερασμένος θεσμός» και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «με βάση το συμφέρον των παιδιών, αν ήθελαν να δώσουν διέξοδο στις αγωνίες των νέων θα υιοθετούσαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη ρύθμιση σειράς ζητημάτων».

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση «ισχυρίζεται ότι θεσμοθετεί το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην κοινή τεκνοθεσία αποκρύπτοντας το αντιδραστικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις στα ζητήματα παιδικής προστασίας με την ιδιωτικοποίηση των υιοθεσιών και την εμπορευματοποίηση της αναδοχής».

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η θέση του ΚΚΕ είναι πως «η στήριξη των απροστάτευτων παιδιών πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους με την ανάπτυξη και στελέχωση των απαραίτητων υποδομών». Ο Δ. Κουτσούμπας κατέστησε απολύτως σαφές ότι «η καθαρή θέση του ΚΚΕ κατά του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έχει να κάνει με το ότι ο πολιτικός γάμος παράγει αυτόματα την από κοινού γονική μέριμνα και καταργεί τη μητρότητα και πατρότητα.

«Όσο κι αν “χτυπιέται” ο κ. Μητσοτάκης ότι το νομοσχέδιο δεν αναφέρει γονέα 1, 2, 3, αυτό θα γίνεται αυτόματα», σημείωσε, επικαλούμενος και το πιστοποιητικό γονεϊκότητας που ενέκρινε η ΕΕ και το ψήφισαν όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ.

Καταλήγοντας σημείωσε πως «το ΚΚΕ θα καταψηφίσει επί της αρχής, θα καταψηφίσει ορισμένα άρθρα και θα ψηφίσει υπέρ ή “παρών”, σε κάποια άλλα που προωθούν κάποιους εκσυγχρονισμούς που αφορούν και ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει άλλοθι μιας επίπλαστης προοδευτικότητας στην κυβέρνηση όπως κάνουν τα άλλα κόμματα».

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση αναγκάζεται να υπακούσει σε ευρωπαϊκές οδηγίες

Τα όσα ακούγονται εντός της Ολομέλειας της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης στην ομιλία του. «Σκοταδισμός, μισαλλοδοξία, ρατσισμός, στα όρια ή ξεπερνώντας τα όρια του ποινικού κώδικα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως είναι «ανεπίτρεπτο να ακούγονται τέτοια πράγματα εντός του ελληνικού κοινοβουλίου και η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών».

Το νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε, το οποίο υπενθυμίζεται στηρίζει ανοιχτά η Νέα Αριστερά, είναι αποτέλεσμα αγώνων και αποτελεί δικαίωση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Λείπουν οι συμπολίτες μας που δεν έδιναν το αυτονόητο, έζησαν με καταπίεση», πρόσθεσε ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του έκανε ειδική αναφορά στη Μαρίνα Γαλανού, την πρόεδρο του ΣΥΔ που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα χρόνια αλλά και στον Ζακ Κωστόπουλο, όπου όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης η μητέρα του ακόμη εκλιπαρεί για δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς είπε ότι η κυβέρνηση φέρνει αυτό το νομοσχέδιο αναγκασμένη να υπακούσει σε ευρωπαϊκές οδηγίες. «Το φέρνει ξέροντας ότι θα περάσει με ψήφους των προοδευτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης, όχι όλων δυστυχώς», πρόσθεσε με αιχμή. Ο κ. Χαρίτσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι φέρνει φοβικά ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν είναι πλήρες, δεν προστατεύει απόλυτα την ισότητα απέναντι στο νόμο λέγοντας παράλληλα ότι είναι ελλιπές. «Όμως και αυτό το ελλιπές φοβάται να το υποστηρίξει, διότι δεν το πιστεύει», είπε.

Στην κατακλείδα της ομιλίας του, ο κ. Χαρίτσης υπενθύμισε ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. «Δεν παίζουμε εμείς με τα ανθρώπινα δικαιώματα για αυτό και εμείς σήμερα ψηφίζουμε υπέρ», υπογράμμισε.

Νατσιός: Ζήτημα χρόνου να καθιερωθεί “γονέας 1” και “γονέας 2”

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο άσκησε ο πρόεδρος της “ΝΙΚΗΣ”, Δημήτρης Νατσιός, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

«Μην μολύνετε την ιερή λέξη της οικογένειας. Θεωρώ ότι η Βουλή βιώνει μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του κοινοβουλευτικού βίου τού νέου ελληνισμού. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εισήγαγε για ψήφιση στην Ολομέλεια ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο, την θέσπιση του ψευτογάμου των ομοφυλόφιλων», τόνισε ο κ.Νατσιός, ενώ σημείωσε ότι «το νομοσχέδιο έχει τρεις ολέθριες παραμέτρους. Πρώτον, τη νομιμοποίηση της διαστροφής της ανθρώπινης φυσιολογίας και οντολογίας, δεύτερον τη βεβήλωση του ιερού θεσμού του γάμου και τρίτον την παράδοση, άνευ όρων, παιδιών για υιοθεσία σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, με πραγματικά απρόσμενες και τραγικές συνέπειες για τα αθώα αυτά πλάσματα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της “ΝΙΚΗΣ” ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Δύο άντρες, όσο και να πασχίζουν, μητρικό φίλτρο δεν έχουν. Δύο γυναίκες, πατρικό πρότυπο δεν προσφέρουν και η αγάπη δεν έχει σχέση με την ακόρεστη ικανοποίηση των επιθυμιών. Την αγάπη για το παιδί δεν την αποκτάς σαν να ψωνίζεις ένα κατοικίδιο από το pet shop. Ακόμα και ένα κουτάβι που πρόκειται να δοθεί για υιοθεσία, δεν το παίρνουν από τη μητέρα του πριν απογαλακτιστεί. Και εσείς μας λέτε ότι το να ξεριζώσετε εντελώς τον ιερό δεσμό μητέρας και παιδιού, είναι προϊόν αγάπης»;

Παράλληλα, χαρακτήρισε την οικογένεια «ως τον βασικό πυρήνα της κοινωνικοποίησης του ανθρώπου», ενώ προσέθεσε: «Και οικογένεια είναι μόνον εκείνη που έχει ανδρόγυνη συγκρότηση. Αυτό πίστευε πάντοτε η ανθρωπότητα. Είναι αστείο να νομίζουν κάποιοι ότι η ιστορία αρχίζει από αυτούς. Οικογένεια επίσης μπορεί να χαρακτηριστεί και η μονογονεϊκή. Η οικογένεια περιέχει και την αγάπη, τον έρωτα και την σεξουαλικότητα, αλλά είναι ταυτόχρονα κάτι πολύ περισσότερο από αυτά. Έχει ένα στοιχείο ιερότητας. Όταν ένας ομοφυλόφιλος κηδεμόνας αναλαμβάνει τομ ρόλο της ”μητέρας” και ο άλλος τον ρόλο του ”πατέρα”, δείχνει ότι αυτή η στείρα συνύπαρξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια στρεβλή απομίμηση του φυσιολογικού ζεύγους».

Ο κ. Νατσιός υποστήριξε, επίσης, ότι είναι ζήτημα χρόνου να καθιερωθεί “γονέας 1” και “γονέας 2”, ενώ αναφερόμενος στον παγκόσμιο τζίρο του νομιμοποιημένου εμπορίου βρεφών, μέσω παρένθετης μητρότητας, σημείωσε: «Εκτιμάται ότι για το 2022 ανήλθε σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το 2032, το ποσό αυτό προβλέπεται να εκτιναχθεί στα 129 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με συμβουλευτική εταιρεία ερευνών αγοράς. Και πόσο στοιχίζει το να ξεπουλήσει το σπλάχνο της η κάθε μητέρα; Αναλόγως την οικονομία της χώρας που το επιτρέπει. Για παράδειγμα στη Γεωργία και την Ουκρανία, τα εμπορικά προγράμματα παρένθετης μητρότητας κοστίζουν περίπου 40.000-50.000 δολάρια, ενώ όσον αφορά τις ΗΠΑ, τα ποσά διπλασιάζονται και φτάνουν κατά μέσο όρο στα 120.000 δολάρια».

Τέλος, ο πρόεδρος της “ΝΙΚΗΣ” άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για το γεγονός, ότι αποκλείστηκε η Εκκλησία από τις επιτροπές για το νομοσχέδιο, ενώ ισχυρίστηκε ότι «αποτελεί ύβρη για τον ιερό γάμο, τη μητρότητα, την πατρότητα, το παιδί, τους προγόνους μας, τη φύση και πάνω απ’ όλα ύβρη και βλασφημία για τον ίδιο τον Θεό».

ΕΠΙΣΥΜΑΝΘΕΙ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Σχολιάστε