Σάλος στην κοινωνία με την εισαγγελική πρόταση για τον Μίχο – «Εξοργιστική, απαράδεκτη και αβάσιμη»

Σάλο και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη για την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού, αφού πρότεινε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης Ηλία Μίχου, για τα κακουργήματα του βιασμού ανήλικης αλλά και της μαστροπείας. Η εισαγγελέας –κατά πληροφορίες– εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο υπήρξε απειλή ή σωματική βία ώστε να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα του βιασμού της 12χρονης.

Ζητούμενο είναι πλέον αν η συγκεκριμένη πρόταση γίνει αποδεκτή από το δικαστήριο και η κατηγορία αφορά στην κατάχρηση ανηλίκου και όχι στον βιασμό. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ποινή θα κυμανθεί από 10 έως 15 χρόνια κάθειρξης.

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, μίλησε για αυτό στο «Χαμογέλα και Πάλι!».

«Η προσωπική μου άποψη είναι πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν στηρίζεται πουθενά και είναι απαράδεκτη. Έχουμε μία πρόταση που να αναφέρει να απαλλαχτεί λόγω αμφιβολιών ο βασικός κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού. Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε με αυτό το αδίκημα. Επειδή εξαρχής τα στοιχεία της δικογραφία είχαν διαρρεύσει, θα αναφερθεί πώς έγινε αυτό, η 12χρονη έχει πει πως με τη χρήση όπλων και απειλών βρέθηκε ερωτικά μαζί του. Αυτό είναι καταγεγραμμένο και σε χαρτιά και το βίντεο. Δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό, το αγνόησε. Το κομμάτι που η 12χρονη περιγράφει τον βιασμό της δεν το ανέφερε».

«Αυτό που εξόργισε τους πάντες είναι πώς η επειδή η ανήλικη είχε αναφέρει τον βιασμό της ακούγεται ‘’απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό’’. Για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για την μαστροπεία, η οποία γίνεται με διάφορου τρόπους και το ένα είναι διευκόλυνση. Αλλά και εδώ δεν στάθηκε στα όσα είπε η 12χρονη. Η 12χρομη έχει δώσει κατάθεση για τους οίκους ανοχής, και δεν έκανε ούτε μία αναφορά σε αυτό. Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση, δεν στηρίζεται πουθενά. Τι θα γίνει τώρα; Να μην εκφράσουμε την άποψή μας επειδή είναι εισαγγελέας».

Σε σχέση με την πρόταση για τη μητέρα της 12χρονης ανέφερε:

«Ήρθαν ειδικοί. Η κ. Θεμελή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, είδε τα βίντεο και κατέθεσε, χωρίς να γνωρίζει τη μητέρα, είπε πώς το παιδί λέει αλήθεια και για την μητέρα. Η ψυχίατρος που είχε οριστεί από την εισαγγελία να παρακολουθεί τη 12χρονη, έδωσε γνωμοδότηση πως η μητέρα δεν ευθύνεται. Το παιδί δεν μπορεί να το πιστέψει κάποιος αλα καρτ. Η μητέρα έπεσε από τα σύννεφα. Το παράλογο ήταν πως η ίδια είπε πάνω από 20 φορές πως το παιδί λέει αλήθεια αλλά στην πρότασή της για την εισαγγελία το παιδί λέει ψέματα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως το δικαστήριο δεν θα υιοθετήσει αυτήν την πρόταση», δείτε βίντεο.

newsbomb.gr

Visited 48 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση