Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μεσολογγίου Δημήτρης Πετρόπουλος μιλώντας στη «Σ» τόνισε:
![](https://messolonghivoice.gr/wp-content/uploads/2025/02/image-48.png)
«Φέτος, όπως και πέρσι, κάνουμε προσπάθειες σύμφωνα με τις οικονομικές μας δυνατότητες με στόχο να αναβαθμίσουμε το Μεσολογγίτικο καρναβάλι, που είναι θεσμός που κρατάει πολλά χρόνια και έχει «ζήσει» ιδιαίτερα ένδοξες στιγμές. Γι’ αυτό μάλιστα αναγνωρίζεται και εκτός των ορίων του Δήμου Μεσολογγίου, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας. Φέτος κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Θέλοντας να πλησιάσουμε σε πιο επαγγελματικά πρότυπα «κοιτάξαμε» το πώς «στήνεται» το καρναβάλι της Πάτρας. Αναβαθμίσαμε δηλαδή πολλά «κομμάτια» του Μεσολογγίτικου καρναβαλιού που θα γίνει στις 02/03. Αναβαθμίσαμε τον ήχο, φέτος θα έχουμε τηλεοπτική κάλυψη, αναβαθμίσαμε τα άρματα, διακοσμήσαμε με νέα υλικά την πόλη και προσπαθήσαμε να κάνουμε εμφανέστερη την περίοδο αυτή των εκδηλώσεων, δημιουργώντας ένα γιορτινό κλίμα στην πόλη.
Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στα γκρουπ στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Έχουμε την ενημέρωση πως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο καρναβάλι του Μεσολογγίου από τη Ναύπακτο, το Αγρίνιο, αλλά ακόμη και την Πάτρα, ενώ σημασία έχει και η συμμετοχή μικρών παιδιών που ήταν ένα στοίχημα για εμάς.
Η έναρξη του καρναβαλιού θα γίνει θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 15/02 και θα διοργανωθεί για πρώτη φορά ο κόκκινος χορός, όπου θα αναδειχθεί και η βασίλισσα του καρναβαλιού, ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας στην κεντρική πλατεία έχουν προγραμματιστεί καρναβαλικά δρώμενα για τα μικρά παιδιά. Θα γίνει μια μικρή παρέλαση και θα έχουν στηθεί διάφορα εργαστήρια για τα μικρά παιδιά.
Ιδιαίτερη βαρύτητα σε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει το «Μεσολόγγι έχεις ταλέντο» όπου μικρά παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Είναι μια εκδήλωση που έχει μεγάλη συμμετοχή, όπως και στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Έχουμε πολλές ακόμη εκπλήξεις, ενώ θα γίνει μεγάλο γλέντι για τα κούλουμα στο λιμάνι του Μεσολογγίου και στη δυτική παραλία του Αιτωλικού.
Το πρόγραμμα του Δήμου Μεσολογγίου είναι πλούσιο και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Θέλουμε να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε όλοι όσοι συμμετέχουν να χαρούν, να διασκεδάσουν και να απολαύσουν γενικότερα τη συμμετοχή τους».
Κωνσταντίνος Χονδρός