Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού για την εβδομάδα από Δευτέρα 31 Μαρτίου έως και Κυριακή 6 Απριλίου 2025, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την τοπική κοινωνία και τη Θρησκευτική ζωή της περιοχής.
ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025
- 09:00 – Μεσολόγγι, Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως: Προγραμματισμένες Συναντήσεις Μητροπολίτου.
- 12:00 – Μεσολόγγι, Επισκοπείο Ιεράς Μητροπόλεως: Αγιασμός για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου του Επισκοπείου.
- 17:30 – Μεσολόγγι, Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής: Υποδοχή Ιεράς Εικόνας Παναγίας Αρεθιώτισσας από την Ιερά Μονή Ρέθα Βάλτου.
- 20:00 – Μεσολόγγι, Αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας: Μουσικός Θεατρικός Μονόλογος «Ελλαδογραφία» σε μουσική σύνθεση Θοδωρή Λεμπέση και σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.
ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025
- 09:00 – Μεσολόγγι, Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως: Προγραμματισμένες Συναντήσεις Μητροπολίτου.
- 18:00 – Αγρίνιο, Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας: Υποδοχή Αχράντων Παθών.
- 20:30 – Μεσολόγγι, Αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας: Θεατρικό σχεδίασμα «Ένας άνθρωπος που λεγόταν Μπάυρον» από την εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου.
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025
- 09:00 – Αγρίνιο, Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως: Προγραμματισμένες Συναντήσεις Μητροπολίτου.
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025
- 08:00 – Θέρμο, Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου: Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τα Σχολεία του Θέρμου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025
- 09:00 – Μεσολόγγι, Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως: Προγραμματισμένες Συναντήσεις Μητροπολίτου.
- 19:00 – Βόνιτσα, Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος: Ακολουθία Ακαθίστου Ύμνου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025
- 19:30 – Αθήνα, Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών: Ομιλία με θέμα «Η Ύδρα στον Αγώνα του Μεσολογγίου» από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη και χοροί Δυτικής Στερεάς Ελλάδας από το Σωματείο Ελληνικών Χορών «Ελληνική Παράδοση».
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025
- 07:30 – Αθήνα, Ιερός Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία στη μνήμη των Πεσόντων κατά τις Πολιορκίες και την Έξοδο των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», και πομπή προς το Μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη».
- 17:00 – Μεσολόγγι, Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής: Στ’ Κατανυκτικός Εσπερινός.
- 18:30 – Αγρίνιο, Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου: Στ’ Κατανυκτικός Εσπερινός.
Το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου περιλαμβάνει επίσης σειρά σημαντικών θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για την πνευματική ενίσχυση και την πολιτιστική αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας.
Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας