Ο εθελοντισμός είναι μια κοινωνική αξία, που περικλείει μέσα της χαρακτηριστικά, όπως η ανιδιοτέλεια, η θέληση προσφοράς, χωρίς την αναμονή κάποιου οφέλους υλικού ή ηθικού.
Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό που πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν την θέληση της ανιδιοτελούς προσφοράς στην επίλυση κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκαλεί το σύστημα που ζούμε.
Για παράδειγμα οι δύο βετεράνοι ποδοσφαιριστές, Βύρωνας Παναγιωτοπουλος και Νίκος Μουρελατος πού για μία ακόμη χρονιά εν όψει τών Εορτών Εξόδου τής Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, καθάρισαν και ασπρίζουν ένα μεγάλο μέρος, πέριξ τού λιμανιού και πλησίον των γραφείων των βετεράνων ποδοσφαιριστών της Α.Ε.Μ.
Ο Βύρωνας Παναγιωτοπουλος τα τελευταία 10 χρόνια βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο του Φλαμίνγκο Μεσολογγίου και τον συγχαίρουμε όπως και τον καλό φίλο τής ομάδας μας Νίκο Μουρελατο για την πρωτοβουλία τους.
