Καρπός ΜεσολόγγιΚαρπός Μεσολόγγι

Ο Δήμος Μεσολογγίου αδελφοποιείται με τον Δήμο Χίου

Messolonghi Voice
1 λεπτά ανάγνωσης

Τελετή Αδελφοποίησης των Δήμων Χίου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 10 Απριλίου 2025, σε ειδική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στις 20:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Κύπρου 30, Μεσολόγγι).

Μετά το πέρας της τελετής θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Ιωάννη Κατσαβό, Αξιωματικό του Π.Ν., συγγραφέα και ερευνητή της νεότερης Ιστορίας, με θέμα «Η Πτώση του Μεσολογγίου (10 Απριλίου 1826) και η αναζωπύρωση του Φιλελληνισμού». Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα συναυλία των Φιλαρμονικών του Δήμου Χίου, υπό τη Διεύθυνση της Αρχιμουσικού κας Ευγενίας Βορριά και του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης», υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Δημήτρη Τσιάντα.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Χίου & Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Νωρίτερα, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο πλησίον του σημείου όπου βρισκόταν η Ντάπια Λουνέτα (αύλειος χώρος Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου), εκεί όπου διαδραματίστηκε η κορύφωση της μεγάλης ΘΥΣΙΑΣ, και θα γίνει κατάθεση στεφάνων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Μ.Ο.Μ. Ιωσήφ Ρωγών.

- Advertisement -

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Πανηγυριστών «Ο Άη–Συμιός» & Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων βρίσκεται αναρτημένο στο σύνδεσμο: messolonghi.gov.gr/?p=19488

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Σχολιάστε