Καρπός ΜεσολόγγιΚαρπός Μεσολόγγι

Καρατζαφέρης: Δεν μπορεί ο προδότης Σαμαράς να είναι σηματοδότης των εξελίξεων

Messolonghi Voice
6 λεπτά ανάγνωσης

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον ρόλο που διαδραματίζει σήμερα στο πολιτικό σκηνικό ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή. Όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης «Δεν μπορεί ο Σαμαράς να είναι σηματοδότης των εξελίξεων, πρόδωσε τρεις φορές τη Νέα Δηκοκρατία».

Ο κ. Καρατζαφέρης περιέγραψε το σημερινό πολιτικό προσωπικό ως «κλαμπ νάνων», αναδεικνύοντας την ανάγκη για πολιτικούς με όραμα και κύρος. «Δεν θα με εξέπληττε η ΝΔ να είναι και πάνω από 40%» δήλωσε κάνοντας λόγο για υπεροχή του Κ. Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναγνώρισε μια τάση ωρίμανσης στον Κυριάκο Βελόπουλο, ενώ εκτίμησε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα αντέξει μέχρι τις εκλογές. «Με ικανοποίηση βλέπω ότι υπάρχει μια ωρίμανση του Βελόπουλου» είπε χαρακτηριστικά. Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε πως, αν και έχει κατοχυρώσει έναν ιδιότυπο ρόλο, το ύφος της δεν προσφέρεται για μίμηση: «Η Κωνσταντοπούλου με τις κραυγές έχει καπαρώσει έναν ρόλο και δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί τον οποιοδήποτε άλλο να πάει να γίνει φωτοκόπια του λεξιλογίου της. Βλέπω μια σοβαρότητα, βλέπω μια απόκρουση χυδαιότητας αυτό είναι ένα θετικό σημείο το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρό για την επόμενη μέρα».


Τα “βέλη” Καρατζαφέρη κατά Σαμαρά στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν μπορεί ο προδότης να είναι σηματοδότης των εξελίξεων

Ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κος Γιώργος Καρατζαφέρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή

- Advertisement -

Ερωτηθείς ποιες πιστεύει ότι είναι οι πιθανότητες για αυτοδυναμία της ΝΔ

Πάλι το ίδιο θα έχουμε, δεν ξέρω αν θα είναι 40 ή προς τα κάτω, εμένα δεν θα με εκπλήξει να είναι και προς τα πάνω γιατί κάνουν μια μονοθεματική αντιπολίτευση τα Τέμπη. Δεν ξέρουν ότι το πολύ κουράζει. Το μονοθεματικό δεν θα πείσει βέβαια θα φροντίσουν με κάποια τερτίπια να το κρατήσουν ανοιχτό μέχρι τότε αλλά ότι και να κάνουμε μερικά πράγματα «σκουριάζουν» στην μνήμη του κόσμου. Ας αφήσουμε τον φυσικό δικαστή να αποφασίσει.

Ο Μητσοτάκης έχει ξεφύγει πολύ. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Μητσοτάκης θα είχε αυτή την εικόνα προς τα έξω αν αντίπαλός του ήταν ο πατέρας του ή ο Παπανδρέου. Όλοι τους συνθέτουν ένα κλαμπ νάνων, αυτό στην πολιτική έχει κόστος.

Πιστεύω ότι η υπεροχή του Μητσοτάκη σε διεθνή θέματα, σε ευρωπαϊκά θέματα, σε θέματα εθνικής άμυνας, σε θέματα οικονομίας όλα αυτά δεν μπορούν να τα προλάβουν, δεν μπορούν να τα φτάσουν. Αν αύριο το πρωί ο Μητσοτάκης ερωτευτεί και φύγει και πάει στις Μπαχάμες ποιος; Να μου πεις κάποιος ποια είναι η εναλλακτική. Η ΝΔ μπορεί να έχει πολλούς «συνταγματάρχες», «ταγματάρχες» δεν βλέπω στρατηγό.

Ούτε στο Πεντάγωνο;

- Advertisement -

Στο Πεντάγωνο μπορεί να βρούμε και εκτός Πενταγώνου μπορεί να βρούμε άξιες προσωπικότητες οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε μια στιγμή κρίσεως για την Ελλάδα όπως ο στρατηγός Φράγκος. Υπάρχουν δυνάμεις να επιστρατευτούν για επιτελικούς ρόλους αλλά αυτό που κάνει σήμερα ο Μητσοτάκης δεν θα βρούμε.


Για τις δημοσκοπήσεις

Εάν οι δημοσκοπήσεις έβγαζαν πρωθυπουργό πρόεδρος της Αμερικής θα ήταν η Καμίλα.

- Advertisement -

Ερωτηθείς ποιους πολιτικούς εκτιμά δεξιά της ΝΔ

Ορισμένα πράγματα με το χρόνο ή σαπίζουν ή ωριμάζουν. Με ικανοποίηση βλέπω ότι υπάρχει μια ωρίμανση του Βελόπουλου. Η Κωνσταντοπούλου με τις κραυγές έχει καπαρώσει έναν ρόλο και δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί τον οποιοδήποτε άλλο να πάει να γίνει φωτοκόπια του λεξιλογίου της. Βλέπω μια σοβαρότητα, βλέπω μια απόκρουση χυδαιότητας αυτό είναι ένα θετικό σημείο το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρό για την επόμενη μέρα.

Τι εννοείτε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη ΝΔ;

Οι ρόλοι είναι πλέον δύο, ο ένας ρόλος είναι αξιωματική αντιπολίτευση και ο άλλος ο ρόλος είναι σύμπραξη κάποιας μορφής. Είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης θα αναζητήσει σοβαρότητα γιατί αν δεν ζητήσει σοβαρότητα και είναι ένα μονοπώλιο επιλογής θα την πατήσει όπως ο Τσίπρας τότε με τον Καμμένο.

Για τον κ. Ανδρουλάκη

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα αντέξει μέχρι τις εκλογές δηλαδή πιέζεται πάρα πολύ από τις δημοσκοπήσεις, από την κοινωνία. Δεν μπόρεσε να τραβήξει. Όταν ο ίδιος βρίσκεται κάτω από τα ποσοστά του κόμματός του αυτός δεν μπορεί να είναι ηγέτης.

Άρα Βελόπουλος αντί Ανδρουλάκη αυτό λέτε;

Λέω ότι θα χρειαστεί ένας ρόλος και αυτός ο ρόλος πρέπει να καλυφθεί από κάποιον που να έχει τα εχέγγυα που θα επιθυμούσε ο Μητσοτάκης. Όχι να έχουν κοινή πολιτική αλλά να έχει τα εχέγγυα, να έχει μια σοβαρότητα. Ο Κυρ. Βελόπουλος είναι έξυπνος, θα βρει τη χρυσή τομή.

Για τον κ. Σαμαρά

Προτιμώ τον οποιοδήποτε άλλον παρά τον προδότη. Δεν μπορεί ο προδότης να επιβραβεύεται κάθε φορά, έχει τρεις φορές προδώσει τη ΝΔ. Την πρόδωσε το ’93, την πρόδωσε το ’95 και έκανε το ’96… Δεν μπορεί ο προδότης να είναι σηματοδότης των σημερινών εξελίξεων. Εγώ δεν έφυγα από τη ΝΔ ούτε διεγράφην. Το πειθαρχικό συμβούλιο προεξάρχοντος του Κεφαλογιάννη και του Αχ. Καραμανλή είπε «δεν υφίστατο θέμα» αλλά κάτω από την εμμονή του Σπηλιωτόπουλου ο Καραμανλής με διέγραψε. Δικό του θέμα ήτανε σε καλό του βγήκε, σε καλό μου βγήκε. Ψωμί κι αλάτι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Σχολιάστε