Ασύλληπτη τραγωδία στο Αγρίνιο με θύμα έναν 21χρονο που απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητό του
Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (5 Ιουλίου 2025) στο Αγρίνιο, με θύμα τον 21χρονο Θανάση, ο οποίος ανασύρθηκε απανθρακωμένος από το φλεγόμενο όχημα που οδηγούσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός επέστρεφε από πάρτι γενεθλίων μαζί με την 17χρονη συνοδηγό του, όταν το όχημα εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε με βαν στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του Πολυκλαδικού Αγρινίου.

Το χρονικό της σύγκρουσης
Το τροχαίο σημειώθηκε στο 71ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού. Το Ι.Χ. που οδηγούσε ο Θανάσης, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με βαν, το οποίο οδηγούσε ένας 31χρονος, με συνεπιβάτιδα μία 27χρονη.
Αμέσως μετά τη σύγκρουση, το όχημα του 21χρονου προσέκρουσε σε μεταλλικές μπάρες, ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες. Η 17χρονη συνοδηγός κατάφερε να βγει εγκαίρως, όχι όμως και ο οδηγός, ο οποίος εγκλωβίστηκε και απανθρακώθηκε.
«Τον περιμέναμε για διακοπές…» – Η θεία του 21χρονου λυγίζει
Συγγενείς και φίλοι του άτυχου νέου βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Η θεία του Θανάση δήλωσε:
«Είχαν πάει σε πάρτι γενεθλίων και γυρνούσαν μαζί με την κοπέλα. Το κορίτσι πρόλαβε και βγήκε από το αυτοκίνητο. Το παιδί εγκλωβίστηκε και απανθρακώθηκε… Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε».
Ο Θανάσης είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του ως ψυκτικός και βρισκόταν σε πρακτική άσκηση, ώστε να πάρει το πτυχίο του. Από μικρός ασχολούταν με την πυγμαχία, ενώ χαρακτηριζόταν από όλους ως ήσυχος, ευγενικός και αγαπητός.
Η οικογένειά του είναι πολυμελής και δεμένη. Είχε τρεις αδερφούς – δύο μικρότερες αδελφές και έναν μεγαλύτερο που σπουδάζει στην Πάτρα. Οι γονείς του εργάζονται ως νοσηλευτές στο νοσοκομείο του Αγρινίου – η μητέρα στο αιματολογικό και ο πατέρας στο ακτινολογικό τμήμα.
«Τον περιμέναμε στην Πρέβεζα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Το αυτοκίνητο πιθανότατα ανήκε σε φίλο του, γιατί ο Θανάσης δεν είχε δικό του», πρόσθεσε η θεία του.
Οι τραυματίες και η αστυνομική έρευνα
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν η 17χρονη συνοδηγός του Θανάση και η 27χρονη επιβάτιδα του βαν. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αγρινίου για παροχή πρώτων βοηθειών και περαιτέρω νοσηλεία.
Ο 31χρονος οδηγός του βαν συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου. Οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.
Πένθος στην τοπική κοινωνία
Η τοπική κοινωνία του Αγρινίου έχει βυθιστεί στο πένθος. Συμμαθητές, φίλοι και συγγενείς του Θανάση αρνούνται να πιστέψουν το τραγικό γεγονός. Ένα νέο παιδί, γεμάτο όνειρα και προοπτικές, έφυγε με τον πιο φρικτό τρόπο.
Η σορός του 21χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου εργάζονται και οι γονείς του – γεγονός που κάνει την τραγωδία ακόμα πιο οδυνηρή.