Με αφορμή την πρόθεση των αγροτών να κατεβάσουν τα τρακτέρ στο κέντρο του Αγρινίου, ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, υπογράμμισε ότι παρά το δίκαιο των αιτημάτων η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης δεν πρέπει να διαταράσσεται. Όπως σημείωσε, οι πολίτες και ο εμπορικός κόσμος ήδη δοκιμάζονται και δεν είναι σωστό να επιβαρύνονται περαιτέρω από κινητοποιήσεις που ανατρέπουν την ομαλή λειτουργία του Αγρινίου.
Στη συνέχεια, ο κ. Κωνσταντάρας άφησε σαφείς αιχμές, αναφερόμενος σε «εκείνους που ανέχονται τον ετσιθελισμό κοινωνικών ομάδων για να μη σπάσουν αυγά» και δηλώνουν ότι «είναι μαζί τους». Η τοποθέτηση αυτή ερμηνεύτηκε ως ευθεία κριτική προς τον δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στο μπλόκο των αγροτών, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του με τον δήμαρχο Θέρμου να θέτει εμμέσως το ερώτημα για το αν οι δημοτικές αρχές οφείλουν να προστατεύουν πρωτίστως την ομαλότητα της πόλης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κωνσταντάρα
Διάβασα ότι σήμερα τα τρακτέρ από το μπλόκο των αγροτών στο Αγγελόκαστρο θα μπουν στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου.
Οσο δίκιο και να έχουν , δεν πρέπει να διαταράξουν την οικονομική ζωή της πόλης , διότι ο εμπορικός κόσμος περνάει μεγάλη κρίση.
Επίσης οι πολίτες δεν φταίνε σε τίποτα να ταλαιπωρούνται , από την οποιαδήποτε μειοψηφία , που αποφασίζει να καταργήσει την ομαλή ζωή μιας πόλης.
Δυστυχώς κάποιοι ανέχονται τον ετσιθελισμό κοινωνικών ομάδων για να μην σπάσουν αυγά , γι αυτό λένε σε όλους «ότι είναι μαζί τους».
Περιμένω να δω , η αστυνομική και η εισαγγελική αρχή, τι θα πράξουν όταν η πλατεία του Αγρινίου γεμίσει τρακτέρ, όπως επίσης αναμένω και την θέση των εμπορικών συνδικαλιστικών φορέων.
Πάντως οι φτωχοί αγρότες , οι βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι , οι μελισσοκόμοι δεν βρίσκονται στα μπλόκα. Παλεύουν στο χωράφι , στο μαντρί , στο βουνό για τον επιούσιο.
Αυτή την αίσθηση έχω ,από εδώ , στα ορεινά του Θέρμου.
Καλημέρα σε όλους , ευχόμενος , υπομονή και σεβασμό στους πολίτες που ταλαιπωρούνται!






