Περί… βιοπορισμού ο λόγος και σε επίπεδο πολιτικού σκηνικού. Η έντονη φημολογία για πρόωρες προσφυγές στις κάλπες στις αρχές του καλοκαιριού, μετά τις ραγδαίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την επιδείνωση του κλίματος σε επίπεδο πολιτικού σκηνικού, έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των βουλευτών της σημερινής σύνθεσης του Κοινοβουλίου σε παρατεταμένη αγωνία.
Εκλογές… υποχρεωτικές, σε συνθήκες απονομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος, στη σκιά των σκανδάλων αλλά και της ακρίβειας που έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων, οι οποίοι απαντούν πλειοψηφικά στις δημοσκοπήσεις ότι ζούσαν καλύτερα το 2019, πριν δηλαδή ξεκινήσει η τρέχουσα επταετία Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση του τόπου, θα έχουν ως μεγαλύτερο… θύμα τη Νέα Δημοκρατία.
Η ενίσχυση των αντισυστημικών ρευμάτων είναι μάλλον αυτονόητη, και η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να βρεθεί στο καναβάτσο, αφού ακόμη και ως πρώτο κόμμα, εφόσον κινηθεί κάτω από τα επίπεδα του 25%, θα εκλέξει μερικές δεκάδες βουλευτές, κάτι που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της σημερινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «γαλάζιας» παράταξης θα βρεθεί στην… πολιτική ανεργία.
Με ό, τι θα συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν μετεκλογικά για τη διαδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις καινούριες ισορροπίες που θα προκύψουν σε επίπεδο ηγετικής ομάδας και πρωταγωνιστών.
πηγή : ysterografa.gr







