Καρπός ΜεσολόγγιΚαρπός Μεσολόγγι

ΝΔ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Παπαναστασίου στην Αιτωλοακαρνανία – Δείτε τα ονόματα σε όλη την επικράτεια

Messolonghi Voice
7 λεπτά ανάγνωσης

Στο «τραπέζι» των σεναρίων για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών βρίσκεται και το όνομα του δημάρχου Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, για την Αιτωλοακαρνανία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη επιβεβαίωση.

Στην πρώτη σύσκεψη που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δόθηκαν οι κατευθυντήριες οδηγίες για την κατάρτιση των «γαλάζιων« ψηφοδελτίων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ονοματολογία, όπως τονίζει καλά ενημερωμένη πηγή στο iefimerida. Το στίγμα που δόθηκε ήταν «ισχυρά και ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια, χωρίς «τοπικές ισορροπίες», όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Πασιόπουλος ΑΕΒΕ

ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Εμπόριο εμφιαλωμένων νερών & βιοτεχνία παγοκύβων

📞 697 488 8881

✉️ j.pasiopoulos@gmail.com

Γίνεται καταγραφή ενδιαφέροντος σε όλη την επικράτεια

Η «τριανδρία» Κώστας Σκρέκας, Γιάννης Σμυρλής και Θανάσης Νέζης έχουν αναλάβει την καταγραφή ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την επικράτεια, δίνοντας έμφαση στους νομούς της περιφέρειας, όπου η ΝΔ παρουσιάζει μειωμένη δυναμική σε σχέση με τις κάλπες του 2023. Ο γραμματέας της ΝΔ, ο γενικός διευθυντής και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κάνουν το σχετικό «scouting» σε στελέχη που έχουν επιθυμία να κατέλθουν ως υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές, ενώ βολιδοσκοπούν πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια που παρουσιάζουν απήχηση στις τοπικές κοινωνίες, είτε λόγω της επαγγελματικής τους διαδρομής είτε λόγω της ενασχόλησής τους με τις τοπικές «γαλάζιες» οργανώσεις και την Αυτοδιοίκηση.

Σε επίπεδο προσώπων, το επόμενο διάστημα αναμένεται να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, η κάθοδος κυβερνητικών στελεχών στη μάχη του σταυρού θα ανακάτευε σημαντικά την τράπουλα στις εκλογικές περιφέρειες.

Τι θα γίνει με Παπασταύρου, Μπακογιάννη

Το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, στον Νότιο Τομέα της Αθήνας δυσκολεύει την «πίστα» μιας, ούτως ή άλλως, εξαιρετικά ανταγωνιστικής εκλογικής περιφέρειας. Στην Α΄Αθηνών η απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές κάλπες του 2028, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθαρίζει σε έναν βαθμό το τοπίο, ενώ αδύναμο αξιολογείται πλέον το σενάριο καθόδου του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη στην πρώτη περιφέρεια της πρωτεύουσας.

- Advertisement -

Οι περιπτώσεις Φλωρίδη και Ταχιάου

Από την άλλη πλευρά, πρόσωπα από το περιβάλλον του Γιώργου Φλωρίδη αποκλείουν το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του υπουργού Δικαιοσύνης στις επικείμενες εθνικές εκλογές στην Α΄Θεσσαλονίκης, όπως είχε ακουστεί. Αντίστοιχα, ώρα αποφάσεων και για τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στα Τρίκαλα να παραμένει υπαρκτό.

Τα δεδομένα ζυγίζει ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, που φέρεται πως καταλήγει στην απόφαση να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄Θεσσαλονίκης, εν αντιθέσει με τον υφυπουργό Παιδείας Νίκο Παπαϊωάννου που, σε αυτή τη φάση, φαίνεται αποφασισμένος να διεκδικήσει την ψήφο των Θεσσαλονικέων. Για την ίδια περιφέρεια ακούγεται ο πρώην επίτροπος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς.

Αλεξάνδρα Σδούκου στα Γρεβενά

«Κλειδωμένη» θεωρείται η υποψηφιότητα της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, στα Γρεβενά, Αλεξάνδρας Σδούκου, όπου υποψήφιοι θα είναι επίσης ο Γιάννης Γιάτσιος και ο εν ενεργεία βουλευτής Θανάσης Σταυρόπουλος.

Το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς τους μετρούν βουλευτές επικρατείας της ΝΔ και συγκεκριμένα η Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου στη Θεσσαλονίκη, η Ιωάννα Λυτρίβη στην Αρκαδία και ο Γιώργος Σταμάτης στα Δυτικά της Αθήνας.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται, παράλληλα, για την επιστροφή του πρώην υπουργού Κωστή Μουσουρούλη στο «γαλάζιο« ψηφοδέλτιο της Χίου.

- Advertisement -

Υποψήφιος βουλευτής ο δήμαρχος Αγρινίου

Για τα νέα πρόσωπα στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια μια βασική δεξαμενή θα είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Πύλου Δημήτρη Καφαντάρη για το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας και του δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου, για της Αιτωλοακαρνανίας.

Για τη Μεσσηνία ενδιαφέρον υπάρχει από τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Αναστάσιο Σκοπετέα, ενώ για την Κορινθία ακούγεται ο αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιόλης και στην Πιερία η Σοφία Μαυρίδου. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης είναι ένα από τα αυτοδιοικητικά στελέχη που διαχρονικά έχουν υπόψη στην Πειραιώς, λόγω της δυναμικής του, με τον ίδιο να δίνει προτεραιότητα βέβαια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Όσον αφορά τη Βούλα Πατουλίδου, το όνομά της βρίσκεται στα τεφτέρια του επιτελείου της ΝΔ τόσο για την Α΄ όσο και για τη Β΄ Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρον, παράλληλα, αποκτά η επαναφορά του σεναρίου για υποψηφιότητα του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, στον Νότιο Τομέα.

Πολλά νέα πρόσωπα

Κομβικό ρόλο στον σχεδιασμό της ΝΔ ενόψει εκλογών έχει αναλάβει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, ο οποίος, όπως και στις εκλογές του 2023, θα προτείνει νέα πρόσωπα της γενιάς των 30άρηδων για την ανανέωση των ψηφοδελτίων, ενώ ο ίδιος, λόγω του ρόλου στο οργανωτικό κομμάτι, πιθανότατα να μην είναι υποψήφιος στον Έβρο, όπως φημολογούνταν.

- Advertisement -

Από τα νέα πρόσωπα που βολιδοσκοπούνται είναι ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Ζώης Σταυρόπουλος για την Αργολίδα, η δικηγόρος Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά στην Ημαθία, ο ογκολόγος Κώστας Τσιγαρίδας στην Ευρυτανία, ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν για την εκλογική περιφέρεια της Αττικής, ο σύμβουλος επικοινωνίας Γεράσιμος Ζαγορίτης στα Ιωάννινα, ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαράλαμπος Μπιλλίνης -που είχε ακουστεί για τη λίστα της Μαγνησίας- φαίνεται πως καταλήγει στην απόφαση να μην διεκδικήσει τον σταυρό.

Όσον αφορά την πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη, παραμένει στο ψηφοδέλτιο των Χανίων. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από τους τους εν ενεργεία βουλευτές δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Διονύσης Χατζηδάκης και ο Γιάννης Τραγάκης, ενώ είναι υπαρκτό το σενάριο να είναι στη θέση του βετεράνου βουλευτή στο ψηφοδέλτιο της Β΄Πειραιά η κόρη του, Αργυρώ Τραγάκη.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Σχολιάστε