Σε αντιπαράθεση με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης προχώρησε ο Θανάσης Παπαθανάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, στη διάρκεια της παρουσίας του σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την ακρίβεια.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ ρωτήθηκε, σε εκπομπή του Action 24, αρχικά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επικαλέστηκε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού (σ.σ. τον χαρακτήρισε «θεσμικό») σύμφωνα με τι οποίες αυτές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας προκειμένου το σύνολο των δεσμεύσεών του να έχουν υλοποιηθεί. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για αυτονομία της παράταξής του, σχολιάζοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ θα συμβάλει σε αυτή.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ εκτός από την ενίσχυση του εισοδήματος ως «αντίδοτο» στην ακρίβεια επικαλέστηκε τη μείωση των φόρων και εξήγησε γιατί, κατά τη γνώμη του, δεν μπορούν να υπάρξουν διαφοροποιήσεις σχετικά με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα αλλά και το ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η βουλευτής Ευαγγελία Λιακούση διαφώνησε με όσα είπε ο κ. Παπαθανάσης. «Είναι “θεσμικός” ο πρωθυπουργός που επιτρέπει από τα σεντόνια μέχρι τα σαλόνια, να παρακολουθείται η ζωή 87 ανθρώπων (…) και να μην ανοίγει μύτη…;», ρώτησε μεταξύ άλλων η κ. Λιακούση, προκαλώντας την παρέμβαση του Αιτωλοακαρνάνα πολιτικού. Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και στο επίπεδο των οικονομικών μέτρων για τα οποία η βουλευτής είπε ότι η κυβέρνηση «πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες».
Το κλίμα εντάθηκε ακόμα περισσότερο όταν το λόγο πήρε αναπλ. γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Σαπουνά και ο κ. Παπαθανάσης έκανε λόγο για «αυτοκαταργούμενο κόμμα» για να εισπράξει απάντηση περί «διεφθαρμένης κυβέρνησης».







