Καρπός ΜεσολόγγιΚαρπός Μεσολόγγι

Μεσολόγγι: Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής της Μάρως Ζαχαρογιάννη στη «Διέξοδο»

Messolonghi Voice
2 λεπτά ανάγνωσης

Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» το Σάββατο 23 Μαΐου 2026 και ώρα 21:00 εγκαινιάζει στους εκθεσιακούς της χώρους την ατομική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής της εικαστικού Μάρως Ζαχαρογιάννη  με τίτλο «Ιδέα Μύθου».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουνίου 2026 και θα λειτουργεί από Πέμπτη έως και Κυριακή 11:00-13:30 και 19:30-21:30.

Η Μάρω Ζαχαρογιάννη, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, ανήκει σε εκείνες τις καλλιτεχνικές παρουσίες που κινούνται με ελευθερία ανάμεσα στις τέχνες και στα εκφραστικά μέσα. Ζωγραφική, γλυπτική, σχέδιο, performance, θέατρο, βίντεο και εγκαταστάσεις συνθέτουν έναν πολυσχιδή εικαστικό κόσμο, όπου η αυθόρμητη χειρονομία συναντά την υπαρξιακή αναζήτηση και τη βαθιά ποιητικότητα.

Στα έργα της, οι ανθρώπινες μορφές μετατρέπονται σε φορείς εσωτερικών αφηγήσεων, προσωπικών μύθων και ψυχικών τοπίων. Με έντονη εξπρεσιονιστική διάθεση και μια ζωγραφική γλώσσα που ισορροπεί ανάμεσα στη λυρικότητα και την τραγικότητα, η καλλιτέχνις δημιουργεί εικόνες που συνομιλούν με τον θεατή σε επίπεδο βαθιά συναισθηματικό.

- Advertisement -

Το κείμενο επιμέλειας της έκθεσης υπογράφει ο εικαστικός και θεωρητικός τέχνης Γιάννος Ντανάκος, ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η Μάρω Ζαχαρογιάννη είναι ένα ελεύθερο πνεύμα, βαπτισμένο στην ευφυΐα ενός βλέμματος που έλκεται από το αντικομφορμιστικό ως αισθητικό πεδίο. Άλλοτε μια σκιαγράφηση φιλοσοφικού αποφθέγματος και άλλοτε η εξωστρεφής πλοκή μιας προσωπικής ή μυθολογικής ιστορίας, η τέχνη της αποτελεί υπόκλιση προς το μεγάλο, ώστε να δώσει τη δική της ζωή στον καμβά».

Η ιστορικός τέχνης Πέπη Ρηγοπούλου έχει χαρακτηρίσει τις μορφές της «σχεδόν λυρικά τραγικές», επισημαίνοντας την ένταση και την ψυχική δύναμη που αναδύεται μέσα από το έργο της.

Η Μάρω Ζαχαρογιάννη, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, ενώ έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές διοργανώσεις, performances και διεθνή φεστιβάλ, όπως η Μπιενάλε της Αθήνας και το Dada Festival στο Cabaret Voltaire.

Η «Ιδέα Μύθου» δεν αποτελεί μόνο μια εικαστική πρόταση· είναι μια κατάδυση στον εσωτερικό κόσμο της ανθρώπινης ύπαρξης, εκεί όπου η μνήμη, ο μύθος, το σώμα και η αγάπη συνυπάρχουν σε μια διαρκή μεταμόρφωση.

- Advertisement -
zaxarogiani
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Σχολιάστε