8χρονος τουρίστας τραυματίστηκε στο κεφάλι από βουτιά σε πέτρα στη Χαλκιδική


Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής (7 Αυγούστου) στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, όταν ένα 8χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια βουτιάς στη θάλασσα.

Το παιδί, το οποίο είναι υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας, βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Παλιούρι του Δήμου Κασσάνδρας, μια από τις πιο πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής εν μέσω καλοκαιριούΚατά τη διάρκεια της βουτιάς του, χτύπησε το κεφάλι του σε πέτρα, με αποτέλεσμα να υποστεί τραυματισμό που χρειάστηκε άμεση ιατρική φροντίδα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 8χρονο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το παιδί έλαβε εξιτήριο και αποχώρησε από το Κέντρο Υγείας, χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω νοσηλεία ή μεταφορά σε άλλο νοσοκομείο. Οι αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση και τη σοβαρότητα του τραυματισμού.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να υπενθυμίσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε βουτιές σε άγνωστα νερά, ακόμα και σε δημοφιλείς παραλίες, και την ανάγκη για ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά.


Πηγή: Pelop.gr