Φωτιά στην Πάστρα Κεφαλονιάς – Σηκώθηκαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα για την κατάσβεση

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (17 Αυγούστου) σε δασική έκταση στην περιοχή Πάστρα της Κεφαλονιάς, κινητοποιώντας άμεσα τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο, με αποτέλεσμα να σηκωθούν ισχυρές εναέριες δυνάμεις για την αντιμετώπισή της.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος.
Παράλληλα, επίγειες δυνάμεις αποτελούμενες από 26 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς.
Στην προσπάθεια περιορισμού της φωτιάς συνδράμουν επίσης δύο ομάδες πεζοπόρων της 16ης ΕΜΟΔΕ, που επιχειρούν σε σημεία όπου η πρόσβαση των οχημάτων είναι αδύνατη.
Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), ενισχύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Η εξέλιξη της πυρκαγιάς παρακολουθείται στενά, με τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Πηγή: protothema.gr









