Καιρός: “Καμίνι” η χώρα για μία εβδομάδα – Υψηλές θερμοκρασίες και αποπνικτική ατμόσφαιρα

Διάρκεια, δυσφορία και τις υψηλότερες θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα έχει ο καύσωνας που θα χτυπήσει τη χώρα για τουλάχιστον μία εβδομάδα αρχής γενομένης από το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η θερμοκρασία ήδη έχει αρχίσει να ανεβαίνει με τον καύσωνα να γίνεται αισθητός από το Σάββατο (22.08.2026) στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων μόνο ευχάριστες δεν είναι. Και αυτό διότι ο υδράργυρος θα μείνει για μέρες καρφωμένος στους 40 βαθμούς Κελσίου και σε κάποιες περιοχές θα τους ξεπεράσει. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία θα κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα και την αίσθηση της ζέστης πιο έντονη.

«Οι θερμοκρασίες δεν θα φτάσουν σε ακραίες τιμές, αλλά σε πολλές περιοχές θα ξεπερνούν τους 37, 38 βαθμούς. Θα δούμε τοπικά και 40 βαθμούς, ίσως μέσα στο Σαββατοκύριακο και λίγο παραπάνω. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι η διάρκεια.

Δηλαδή μιλάμε για τουλάχιστον εφτά, οκτώ ημέρες, όπως είπαμε και λίγο παραπάνω, που θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πράγμα το οποίο θα κουράσει αρκετά τον πληθυσμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος.

Για σήμερα Πέμπτη (20.08.2026) και αύριο Παρασκευή (21.08.2026) η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία φτάνοντας τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Το Σαββατοκύριακο η άνοδος θα είναι ακόμα πιο αισθητή με τα 40άρια να κάνουν εμφάνισή τους.

Ο καιρός για σήμερα Πέμπτη (20.08.2026)

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου τους 33 με 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 31 με 32 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή (21.08.2026)

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου τους 34 με 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 29 με 30 βαθμούς, την Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 36 τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο (22.08.2026)

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα δυτικά βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο

Ο καιρός την Κυριακή (23.08.2026)

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

newsit.gr