Φωτιά στο Γενέσι Τρικάλων: Μάχη με τις φλόγες με 40 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη – Στο σημείο το Ανακριτικό Κλιμάκιο Εμπρησμού


Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Γενέσι Τρικάλων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 15:00, με τις Αρχές να κινητοποιούνται άμεσα για την αντιμετώπισή της.

Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρων της 10ης ΕΜΟΔΕ, οι οποίοι επιχειρούν σε δύσβατο έδαφος για τον περιορισμό των φλογών.

Επτά οχήματα της Πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή, ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν και μηχανήματα έργου με υδροφόρες του Δήμου Τρικκαίων.

Η επιχείρηση ενισχύεται με δύο αεροσκάφη, σύμφωνα με ανάρτηση του Πυροσβεστικού Σώματος, που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Παράλληλα, το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone, μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας, για την καλύτερη παρακολούθηση της εξέλιξης της φωτιάς.

Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Τρικάλων, το οποίο εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, με την επιχείρηση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η περιοχή του Γενεσίου τελεί υπό καθεστώς συναγερμού, με τις Αρχές να παρακολουθούν στενά την πορεία της πυρκαγιάς.


Πηγή: Newsbeast

Πανηγύρι Παναγίας Λεσινιώτισσας 2026
Πανηγύρι Παναγίας Λεσινιώτισσας 2026