Χανιά: Νεκρός 27χρονος κρατούμενος στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου – Αυτοκτονία σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Αυγούστου στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, όταν άνδρας φύλακας εντόπισε έναν κρατούμενο χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο κελί του.
Πρόκειται για έναν 27χρονο άνδρα αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος είχε συλληφθεί για αδικήματα που σχετίζονται με μεταναστευτικό και αλλοδαπών, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο κρατούμενος βρέθηκε νεκρός περίπου στη 1:00 τα ξημερώματα, έχοντας γύρω από τον λαιμό του μια αυτοσχέδια θηλιά, την οποία φέρεται να κατασκεύασε από την μπλούζα του.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για αυτοκτονία, χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί οι ιατροδικαστικές εξετάσεις.
Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας ότι ο αλλοδαπός κρατούμενος εντοπίστηκε σε λιπόθυμη κατάσταση, με αυτοσχέδιο βρόχο στον λαιμό από ρουχισμό του.
Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στη βάρδια ειδοποίησαν άμεσα το ΕΚΑΒ, ωστόσο οι διασώστες δεν μπόρεσαν παρά να διαπιστώσουν τον θάνατό του.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 27χρονος κατασκεύασε τον βρόχο παραμένουν υπό διερεύνηση, με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων να έχει αναλάβει την προανάκριση.
Η σορός του άτυχου νέου πρόκειται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων, όπου θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση σχετικά με τις συνθήκες κράτησης και την ψυχολογική υποστήριξη των κρατουμένων στα αστυνομικά τμήματα.
Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 27χρονος να υπέστη ψυχολογική κατάρρευση λόγω της παραμονής του στα κρατητήρια, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακόμη επίσημα συμπεράσματα.
Πηγή: Newsbomb









