Καλύβια Αγρινίου: Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός εγκαινιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου – Έκθεση φωτογραφίας «Ανθρώπων Πίστις»

Την ερχόμενη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων Αγρινίου, ξεκινώντας στις 7:15 το πρωί.
Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης θα προχωρήσει στα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου της ενορίας, δίνοντας επίσημα το «παρών» σε έναν χώρο που θα φιλοξενεί πλέον πολιτιστικές και πνευματικές δραστηριότητες.
Από την ίδια ημέρα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ – Ανθρώπων Πίστις», η οποία φιλοξενείται στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Κοινότητας Καλυβίων.
Ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Αν. Πανταζόπουλου αποτυπώνει στιγμές από θρησκευτικές και λατρευτικές εκδηλώσεις, με έμφαση στα πρόσωπα των ανθρώπων που με βαθιά πίστη συμμετέχουν στην εκκλησιαστική ζωή.
Η έκθεση περιλαμβάνει ασπρόμαυρες φωτογραφίες από ναούς της περιοχής, εορτασμούς, παραδοσιακά δρώμενα και προσκυνητάρια, αποτυπώνοντας το βιωματικό στοιχείο της θρησκευτικής παράδοσης.
Στην καλλιτεχνική σύνθεση της έκθεσης συμμετέχει ο Δημήτρης Μαλεσιάδας, προσθέτοντας μια εικαστική διάσταση στις φωτογραφικές αποτυπώσεις.
Τη μουσική πινελιά της εκδήλωσης αναλαμβάνει ο Μιχαήλ Δ. Μαλεσιάδας, ο οποίος θα αποδώσει παραδοσιακούς και έντεχνους ήχους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κατάνυξης και καλλιτεχνικής έμπνευσης.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο θεολόγος Βασίλης Μυλωνάς, ο οποίος θα ξεναγήσει το κοινό στο φωτογραφικό ταξίδι που προτείνει η έκθεση.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2026 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 12:00 το πρωί και από τις 18:00 έως τις 20:00 το απόγευμα.
Συνδιοργανωτές της έκθεσης είναι η Κοινότητα Καλυβίων Αγρινίου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή της τοπικής παράδοσης και τέχνης.
Οι διοργανωτές προσκαλούν όλους τους πολίτες σε ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας, όπου η πίστη και η τέχνη συναντιούνται αρμονικά.
Πηγή: Συνείδηση










