Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δειλός ο Μητσοτάκης» – «Η Πλεύση Ελευθερίας είναι η λύση»

«Δειλό» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στη Βουλή.

Η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε την αποχώρηση του πρωθυπουργού από την Ολομέλεια την ώρα που εκείνη ανέβαινε στο βήμα για να τοποθετηθεί επί της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στη «μονομαχία» Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο για «σικέ» αντιπαράθεση.

«Είστε μια απομονωμένη κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες λένε “ζούμε από τύχη”».

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως «οι τρεις βουλευτές που στηρίζουν σταθερά τα νομοσχέδια Μητσοτάκη είναι οι υποστηρικτές του Κασιδιάρη και τα ορφανά της Χρυσής Αυγής».

Άφησε αιχμές και για τον Κωνσταντίνο Τασούλα, λέγοντας πως «ο εν ενεργεία Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πει από αυτό το βήμα “δεν έχει σημασία αν είσαι χουντικός”».

«Η Πλεύση είναι η λύση», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός της.

Έδωσε έμφαση σε προτάσεις όπως η δημιουργία διαδικασίας ελέγχου των δαπανών του δημοσίου.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι από τις 5 Οκτωβρίου η Πλεύση Ελευθερίας θα ξεκινήσει την κατάθεση νομοσχεδίων, μεταξύ των οποίων για το επίδομα μητρότητας και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αναφέρθηκε ακόμη στις 20 προτάσεις για συντακτική συνέλευση με ενίσχυση των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών.

Πηγή: Parapolitika.gr