Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τη αποκάλυψη ονομάτων γυναικών που έχουν βιαστεί από τον Γιώργο Φλωρίδη μέσα στη Βουλή.
Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδη, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Θεοδωράκης.
«Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ανέφερε τα ονοματεπώνυμα τεσσάρων γυναικών που βιάστηκαν» σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης και αναρωτήθηκε «άραγε γνωρίζει την έννοια των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ο υπουργός Δικαιοσύνης; Ρώτησε τις τέσσερις γυναίκες αν θέλουν να γίνουν φέιγ βολάν τα ονόματά τους, επαναφέροντας τον εφιάλτη τον οποία βίωσαν;».
Ο κ. Θεοδωράκης συνέχισε την επίθεση στον Γιώργο Φλωρίδη λέγοντας πως «η λέξη ντροπή δεν αρκεί» ενώ έκρινε πως θα «έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί».
Σημειώνεται ότι την χθεσινή ομιλία του και με σκοπό να απαντήσει στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, δημοσιοποίησε στη Βουλή τα ονόματα τεσσάρων γυναικών, που είχαν υποστεί βιασμό, χαρακτηρίζοντάς την υπόθεση ως σοβαρή παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων.