e-ΕΦΚΑ: Πληρωμή Αδειοδωρόσημου 57,4 εκατ. ευρώ σε 91.455 οικοδόμους την Παρασκευή

Σημαντική οικονομική ανάσα για χιλιάδες οικοδόμους, καθώς ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την καταβολή του Αδειοδωρόσημου μηνός Αυγούστου. Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2026, και αφορά συνολικά 91.455 εργατοτεχνίτες σε όλη τη χώρα.
Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 57.487.814,52 ευρώ, μια σημαντική ένεση ρευστότητας για τον κλάδο των οικοδομικών εργασιών. Η καταβολή θα γίνει αποκλειστικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών, με πίστωση απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων ασφαλισμένων.
Ο e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζει ότι όσοι δικαιούχοι δεν έχουν δηλώσει ακόμη τραπεζικό λογαριασμό, θα πρέπει να σπεύσουν να το πράξουν ηλεκτρονικά. Η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του φορέα και της υπηρεσίας «Dashboard του Πολίτη», εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη είσπραξη του ποσού.
Το Αδειοδωρόσημο αποτελεί ένα πάγιο και θεσμοθετημένο επίδομα για τους εργατοτεχνίτες οικοδόμους, το οποίο καταβάλλεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενισχύοντας το εισόδημά τους. Η φετινή καταβολή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έρχεται σε μια περίοδο όπου η οικοδομική δραστηριότητα παρουσιάζει ανοδικές τάσεις.
Πηγή: Parapolitika.gr









