Έκρηξη στη Motor Oil: Νεκρός ο 43χρονος εργάτης

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 43χρονος εργάτης, ο οποίος ήταν ένας από τους δύο τραυματίες της έκρηξης στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

Την ίδια στιγμή, ο δεύτερος τραυματίας – ένας άνδρας 50 ετών – δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στον περιβάλοντα χώρο του εργοστασίου από εξωτερικό συνεργείο, όταν ένας σωλήνας έσκασε.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρά και άλλοι εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη γενική συντήρηση του διυλιστηρίου (shut down).

Οι δύο εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν σοβαρά – εκ των οποίων ο ένας κατέληξε – δούλευαν σε εργολαβικό συνεργείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και έκαναν εργασίες συντήρησης σε εναλλάκτες θερμότητας στη μονάδα U – 607, όταν έγινε έκρηξη πιθανά λόγω ύπαρξης αερίων.

Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κορίνθου με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Τι λέει η Motor Oil

Σε ανακοίνωσή της μετά την ισχυρή έκρηξη, η Motor Oil επιβεβαίωσε πως οι δύο εργαζόμενοι είναι σε σοβαρή κατάσταση και ισχυρίστηκε ότι «ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα».

Αναλυτικά η δήλωση της εταιρείας:

«Σήμερα, στις 11πμ, κατά τη διάρκεια εκτεταμένης προληπτικής συντήρησης στο διυλιστήριό μας δυο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οι εργαζόμενοι έλαβαν άμεσα τις προβλεπόμενες πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η κατάστασή τους είναι σοβαρή και λαμβάνουν τη δέουσα φροντίδα.

Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφάλειας και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών».

ΔιαφήμισηΑυγοτάραχο Στέφος - Botargo Stefos, Μεσολόγγι