Τη σιδηροδρομική Ιονία διατηρεί στην ατζέντα ο Φαρμάκης

Στο νέο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων, αλλά και ειδικότερα στη νέα σιδηροδρομική γραμμή στην Πάτρα, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με διοργανωτή τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαϊμη.

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μίλησε για το όραμα και τη διεκδίκηση της Περιφέρειας για τον δυτικό σιδηροδρομικό άξονα που θα ξεκινάει από τη Δυτική Μακεδονία και θα καταλήγει στην Μεσσηνία.

«Όλοι ξέρουμε ότι μία μεγάλη και κυρίαρχη εκκρεμότητα είναι η σύνδεση του λιμανιού της Πάτρας με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή. Ελπίζω και εύχομαι να βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία και το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας να αποκτήσει σύντομα μία σύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή, που θα αλλάξει τη μοίρα του λιμανιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και συνέχισε: «Φυσικά, εργαζόμαστε ώστε η σιδηροδρομική γραμμή να επεκταθεί μέχρι τον Πύργο, γνωρίζοντας την μεγάλη προστιθέμενη αξία που μπορεί να δώσει η εύκολη και φτηνή μετακίνηση προϊόντων από τον κάμπο της Ηλείας προς την Αθήνα. Ωστόσο, οι σκέψεις μας δεν σταματούν εδώ.

Ασφαλώς, εξακολουθούμε να οραματιζόμαστε και να διεκδικούμε την σιδηροδρομική Εγνατία και τη σιδηροδρομική Ιονία. Δηλαδή, τον δυτικό σιδηροδρομικό άξονα που θα ξεκινάει από τη Δυτική Μακεδονία και θα καταλήγει στην Μεσσηνία.

Γιατί, πιστεύουμε βαθύτατα ότι μέσω αυτού του μεγάλου έργου θα αναδειχτεί πλήρως η γεωστρατηγική θέση της περιοχής μας, ως βασικός σπόνδυλος στον δυτικό άξονα της Ελλάδας και του Ιονίου».

ΠΗΓΗ:https://sinidisi.gr/ti-sidirodromiki-ionia-diatirei-stin-atzenta-o-farmakis/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση