Σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου ιεράς πόλεως Μεσολογγίου καταγγέλει τον δήμαρχο για τις ενέργειες του για την ενεργειακή κοινότητα

Καταγγελία

Καταγγέλουμε την αλλοπρόσαλλη και παρελκυστική τακτική του Δημάρχου,ο οποίος ενώ υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συμμετοχή του Δήμου στην ενεργειακή κοινότητα της περιφέρειας αρνείται με γελοίες δικαιολογίες την έγκριση του καταστατικού της ΕΚΟΙΝ,με αποτέλεσμα ο δήμος Μεσολογγίου να κινδυνεύει να αποπεμφθεί απο την περιφέρεια με ζημία εκατομμυρίων για τον δήμο μας.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα νομικά πρόσωπα του δήμου,που ενώ υπάρχουν αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων περί εισδοχής στην ΕΚΟΙΝ της περιφέρειας,αρνούνται με εντολή του δημάρχου να προχωρήσουν στην έγκριση του καταστατικού της.

Η περιφέρεια απέστειλε επιστολή προς τον δήμο,με την οποία ζητεί την:

<<Αμεση αποστολή αποφάσεων Δ.Σ Δήμου και Νομικών προσώπων για το σχέδιο καταστατικού και τη συμμετοχή στο αρχικό ταμείο των ενεργειακών Δυτικής Ελλάδος,έως τη πέμπτη 3/6/2021>>

Παράλληλα το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι στις 31/5/2021 με αριθμό πρωτοκόλλου 9704 έχουν αποστέλλει προς τον δήμο αίτημσ σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα:

<<Συζήτηση και έγκριση του κσταστατικού της ενεργειακής κοινότητας της περιφέρειας>>.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ο οποίος είναι υποχρεωμένος να φέρει το θέμα Δ.Σ εντος 5 ημερών,αρνείται και συγκαλεί δημοτικό συμβούλιο με θέμα:<<ενημέρωση για την ΕΚΟΙΝ της περιφέρειας>> η οποία όμως έχει ήδη γίνει στο προηγούμενο Δ.Σ.

Καταφεύγει δε σε ευτελή τεχνάσματα βάζοντας αντί του γενικού αριθμού πρωτοκόλλου ως είθισται,αριθμό πρωτοκόλλου δημάρχου για να μην φάνει οτι η πρόσκληση του,έπεται του αιτήματος της αντιπολίτευσης,θεωρώντας προφανώς οτι είμαστε άτομα μειωμένης αντιληψης!

Τέτοια περιστατικά δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο για τον δήμο μας και καταδεικνύουν την <<ολοκληρωτική>> αντίληψη του δημάρχου.

Την ευθύνη πιθανού <<ατυχήματος>> θα φέρει αποκλειστικα ο δήμαρχος.

Η αντιπολίτευση στο σύνολο της δεν πρόκειται να αποδεχθεί ζημιά εκατομμυρίων για τον δήμο,για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός του δημάρχου η συμφέροντα ιδιωτών.

Οι δημοτικες παραταξεις

1.Δήμος για τα παιδιά μας

2.Συμμαχία για το μέλλον

3.Φόρουμ ενεργών πολιτών

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

1.Βασιλείου Σπύρος

2.Διαμαντόπουλος Σπύρος

3.Ράπτης Δημήτριος

4.Τέγας Χρήστος

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση