Μήνυμα Νίκου Μπαλαμπάνη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι παγκόσμια ημέρα η οποία εορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτος. Είναι το κύριο όχημα των Ηνωμένων Εθνών για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα είναι η εκστρατεία-ναυαρχίδα για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα όπως είναι για παράδειγμα τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η θαλάσσια ρύπανση, ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η βιώσιμη κατανάλωση, τα εγκλήματα κατά της άγριας φύσης και πολλά άλλα.

Το θέμα για το 2021 είναι: «Ξανασκέφτομαι. Αναδημιουργώ. Αποκαθιστώ» και αναφέρεται στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων. Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί την αφετηρία της καμπάνιας του ΟΗΕ «Δεκαετία για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων (2021-2030)».

Η Περιφέρειά μας , εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και της ιδιαίτερης μορφολογία της, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στο απυρόβλητο της περιβαλλοντικής επιδείνωσης των Οικοσυστημάτων.

Ως περιφερειακή Αρχή και με την Συμβολή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Όρεων εργασθήκαμε και ωριμάσαμε τα έργα της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού : « Συμπληρωματικά Έργα Αναβάθμισης Υδατικών Οικοσυστημάτων Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας» και «Έργα αποχέτευσης- αποστράγγισης αντλιοστασίων D1,D2,D6 και συναφών έργων στις Λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου και Αιτωλικού»

Εκπονήσαμε τον Περιφερειακό σχεδιασμό για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, εστιάζοντας σε πραγματικές Ανάγκες των Περιφερειακών μας Ενοτήτων.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Αιτωλοακαρνανία, η Διάβρωση των Ακτών σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία , οι Πυρκαγιές και τα σεισμικά φαινόμενα στην Ηλεία.

Σχεδιάσαμε μια Περιφέρεια , σεβόμενοι Απόλυτα των θεσμό των Φορέων Διαχείρισης και συγκεκριμένα , του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Όρεων στην Αιτωλοακαρνανία, του Φορέα Διαχείρισης των Υγροτόπων Κoτυχίου – Στροφυλιάς στην Ηλεία και του Φορέα Διαχείρισης του Χελμού – Βουραϊκού στην Αχαΐα .

Συνεχίζουμε, με την υπενθύμιση του καθήκοντος που έχουμε όλοι μας απέναντι στο περιβάλλον. Μια υπενθύμιση ότι η ανάληψη δράσης είναι μονόδρομος για την ίδια την επιβίωσή μας.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση