Λιμάνι Μεσολογγιου : 300.000 σε αναμονή.

Έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από την έγκριση ενός ικανού ποσού ( 300.000€ ) για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών προκειμένου το λιμάνι Μεσολογγιου να αποκτήσει τουριστική ταυτότητα.

Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος με δήλωση του πριν αρκετούς μήνες, 22.4.2020, ανέφερε σχετικά, «Μετά από πολλά χρόνια παλινωδιών και αδιαφορίας για την λιμενική ζώνη ως νέα δημοτική αρχή σκοπεύουμε να προχωρήσουν πραγματικά οι απαιτούμενες διαδικασίες για να μπει τάξη στο Λιμάνι, να ολοκληρώσουμε το πολυπόθητο master plan που ακούμε χρόνια και να σχεδιάσουμε παρεμβάσεις που τις έχει ανάγκη μια περιοχή με μεγάλη και αυξανόμενη επισκεψιμότητα».

Σήμερα, 16 μήνες μετά, δεν διαφαίνεται η ανάλογη κινητικότητα που θα περίμενε κανείς, για ένα θέμα που η δημοτική αρχή το είχε πολυ ψηλά στο προεκλογικό της προγραμμα αλλά και στην συνέχεια κρίνοντας από τις δηλώσεις του ίδιου του Δημάρχου.

Το ίδιο ισχύει και για τη Μαρίνα Μεσολογγιου όπου και εκεί παρατηρείται στασιμότητα και μηδενική ενημέρωση για το τι μέλλει γενεσθαι..

Αλλά και για την αξιοποίηση της έκτασης στην τουρλιδα ( Δημοτικη Αλυκή ) η οποία ως γνωστόν αφενός εκκαθαρίστηκε από προηγούμενες οφειλές ετών αφετέρου κατασκευάστηκε το Μουσείο Αλατος το οποίο δέχεται πλήθος επισκεπτών.

Κατά τη γνώμη μας η δημοτική αρχή πρέπει να στοχεύσει στο παραθαλάσσιο μέτωπο και να ωριμάσει τις απαιτούμενες μελέτες και αδειοδοτήσεις προκειμένου η πόλη να «βγει» στη θάλασσα..

Κάτι που θα φέρει εισόδημα αλλά και θέσεις εργασίας..

Αφήστε μια απάντηση