Συνεχίζεται η καλοκαιρινή μπόρα, πού θα ρίξει χαλάζι

Άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός στη χώρα και σήμερα Σάββατο 12/6 σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Πού θα ρίξει χαλάζι και σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταγίδες.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου και στην Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τις θερμές κυρίως ώρες της μέρας στα ηπειρωτικά, σε περιοχές της Κρήτης, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου. Οι καταιγίδες κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις (μικρού μεγέθους).
Στον προγνωστικό χάρτη του meteo που ακολουθεί παρουσιάζονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου και με κίτρινα σύμβολα οι περιοχές όπου αναμένονται καταιγίδες.
Αναλυτικά η πρόγνωση για όλη τη χώρα από την ΕΜΥ
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ:https://e-maistros.gr/main/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%bc%cf%80%cf%8c%cf%81%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%8d-%ce%b8/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση