Δασκαλή προς Δήμαρχο: Έχουμε πρόβλημα !

Κραυγή αγωνίας από την πρόεδρο της δημοτικής ενότητας Μεσολογγιου κα Δασκαλη προς το Δήμαρχο και το δημοτικο συμβούλιο σχετικά με το θέμα του κτήματος Πετουνη.

Είναι γνωστό σε όλους ότι το κτήμα Πετουνη που βρίσκεται ανατολικά της πόλης στο δρόμο προς το Πανεπιστήμιο, χρησιμοποιείται ως «χωματερή» με αποτέλεσμα συχνά πυκνά να εκδηλώνεται φωτιά με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Αν και ο ίδιος ο Δήμαρχος, όπως αναφέρει η κα Δασκαλη, είχε δεσμευτεί για επίλυση του σοβαρού προβλήματος εντούτοις κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έγινε.

Να επισημάνουμε δε, ότι αρκετές είναι οι φορες που φορτηγά του Δήμου εναποθέτουν στο συγκεκριμένο χώρο τα αντικείμενα που περισυλλέγουν από τα διαφορά σημεία εντός της πόλης και τα οποία οι δημότες δίχως εναλλακτική επιλογή αφήνουν.

Δυστυχώς ο Δήμος δεν διαθέτει οργανωμένο χώρο εναπόθεσης των διαφόρων υλικών που συλλέγονται κάθε φορά και «βολεύεται» σε μια κατάσταση που χρονίζει δεκαετίες τώρα.

Μια επίσκεψη στο συγκεκριμένο χώρο αποκαρδιώνει τον εκάστοτε επισκέπτη ενώ είναι ολοφάνερη η επιλογή μέσω της αδράνειας και της μετάθεσης ευθυνών στο χθες να τραυματίζουμε όχι μόνο την εικόνα του Δήμου αλλά και την ευαίσθητη ισορροπία του οικοσυστήματος σε μια περιοχή που βρίσκεται εντός natura και Ramsar.

Τέλος να επισημάνουμε ότι τόσο το υπαρκτό πρόβλημα του ΧΥΤΑ ( επίσης δραματική κατάσταση ) όσο και του ΧΑΔΑ ( χώρος ανεξέλεγκτης διαχείρισης αποβλητων ) που έχει μετατραπεί το κτήμα Πετουνη απαιτούν σοβαρή αντιμετώπιση και άμεση επίλυση του μείζονος προβλήματος το οποίο είναι εκτός των άλλων και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση