Επίσκεψη υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξη Σπήλιου Λιβανού στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας

Από τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας, τέθηκε ως επιτακτικό θέμα το πρόβλημα από την ακαρπία των ελιών, καθώς και το αρδευτικό και ο εξηλεκτρισμός των κτηνοτροφικών μονάδων, αλλά και ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Για το θέμα αυτό μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη προωθηθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επιπλέον, από τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας τέθηκε το αίτημα ίδρυσης ενός ΚΕΠ Αγροτών, στελεχωμένου από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ τονίστηκε το θέμα της υποστελέχωσης των Δήμων, φέρνοντας ως παράδειγμα τη θέση μόνιμου κτηνιάτρου η οποία ενώ έχει εγκριθεί (όπως και θέσεις για άλλες ειδικότητες), η πρόσληψη καθυστερεί από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Τέλος, τέθηκε το αίτημα για εκσυγχρονισμό των σφαγείων του Δήμου, οι δυνατότητες ανάδειξης και προώθησης τοπικών προϊόντων όπως είναι οι ελιές, η «Γραβιέρα Αμφιλοχίας» και η καθιέρωση ονομασίας «αρνιού Αμφιλοχίας», καθώς και η παροχή επαρκούς χρηματοδότησης ώστε ο Δήμος να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί μόνος του τις μελέτες για τα αγροτικά ζητήματα που τον αφορούν.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος είναι άνθρωποι και πρέπει να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες με αξιοπρέπεια. Η Αμφιλοχία δεν πρέπει να μείνει άλλο πίσω», κατέληξε ο Δήμαρχος, με τον υπουργό να συμφωνεί μαζί του και να καταδεικνύει ως ιδιαίτερα σημαντικά τα ζητήματα που του υποδείχθηκαν, επιμένοντας κυρίως στα ζητήματα της άρδευσης, της κτηνοτροφίας και της μεταποίησης αλλά και της διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.

Ο κύριος Λιβανός, κατά την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε με την ιδιότητα του Υπουργού στο Δήμο Αμφιλοχίας, δεσμεύτηκε για στήριξη και συνεργασία από πλευράς υπουργείου για τα ζητήματα που του τέθηκαν, καθώς διατύπωσε την άποψη ότι τόσο η περιοχή, όσο και η Αιτωλοακαρνανία γενικότερα, έχουν τη δυνατότητα και θα τους δοθεί η ευκαιρία να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές.

ΠΗΓΗ: https://karvasaras.gr/episkepsi-ypoyrgoy-agrotikis-anaptyxi-spilioy-livanoy-sto-dimarcheio-amfilochias/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση