Οι αριθμοί λένε την αλήθεια, εξαρτάται όμως πώς τους διαβάζεις…

Είδαμε την δημοσκόπηση της GPO σε ό,τι αφορά τις δημοφιλίες των υπουργών και βγάλαμε κάποια συμπεράσματα διαφορετικά από εκείνα που βγαίνουν με την πρώτη ανάγνωση.

Η πρώτη εντύπωση γεννάται από την ανάγνωση της πρώτης στήλης με τις δημοφιλίες υπουργών. Και πιθανόν αυτή η πρώτη στήλη να έχει σχέση και με το κομματικό ακροατήριο της ΝΔ.

Ωστόσο αν κάποιος θέλει να δει την απήχηση που έχει κάθε υπουργός στην κοινωνία, θα πρέπει να αναγνώση και την πρώτη με τις θετικές γνώμες και τη δεύτερη με τις αρνητικές αλλά και την Τρίτη με την αναγνωρισιμότητα.

Εκεί αν κάποιος κάνει υπολογισμούς βγάζει διαφορετικά συμπεράσματα από εκείνα που παίζουν οι τηλεοράσεις και τα sites.

Αδιαμφισβήτητα πρώτος είναι ο Νίκος Δένδιας ο οποίος έχει πλεόνασμα μεταξύ θετικών και αρνητικών ψήφων 52,3%. Μετά, αλλά σε απόσταση, με πλεόνασμα 38,8% είναι ο Κυριάκος Πιερακάκης. Ακολουθεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με πλεόνασμα 26,3%. Κατόπιν ο Βασίλης Κικίλιας με 16,9%, ο Χρήστος Σταϊκούρας με 8,7%, ο Γιώργος Γεραπετρίτης με 7,5%, ο Κώστας Τσιάρας με 3%, ο Γιάννης Πλακιωτάκης με 2,7% και ο Σπήλιος Λιβανός με πλεόνασμα 0,6%.

Όλοι οι άλλοι έχουν έλλειμμα ψήφων. Με πρώτη την κυρία Νίκη Κεραμέως με -26,3%, δεύτερη την Λίνα Μενδώνη με -24,1%, τρίτο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με -20,7%, τέταρτον τον Άδωνι Γεωργιάδη με -17% και πέμπτον τον Νότη Μηταράκη με -14,3%.

Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι στη στήλη «Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ», στην οποία περιλαμβάνονται οι μη έχοντες άποψη για τους υπουργούς για τους οποίους ερωτώνται, αυτός για τον οποίο σχεδόν όλοι έχουν άποψη είναι ο Βασίλης Κικίλιας καθώς μόνο το 2,3% δηλώνει «Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ», ακολουθεί ο Νίκος Δένδιας με 2,3%, ο Άδωνις Γεωργιάδης με 3,4%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 3,7% και η Νίκη Κεραμέως με 3,9%. Στον αντίποδα πρώτος στη στήλη «Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ», είναι ο Σπήλιος Λιβανός με 47,8% και ακολουθούν: Κώστας Σκρέκας 33,6%, Παναγιώτης Πικραμένος 32,2%, Γιώργος Γεραπετρίτης με 28,9% και Γιάννης Πλακιωτάκης με 27,9%.

Από τη μελέτη των αριθμών προκύπτει ότι ο κ. Δένδιας έχει κεφαλοποιήσει στην κοινωνία την κατσάδα που έριξε στον Τσαβούσογλου, ο Κυριάκος Πιερακάκης κεφαλοποιεί τη δουλειά που κάνει εισάγοντας την κοινωνία στην ψηφιακή εποχή. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κεφαλοποιεί τις φρεγάτες και τα ραφάλ, ενώ ο κ. Κικίλιας τη συνεχή προβολή του στην πανδημία αλλά – όπως λένε οι κακές γλώσσες- και τη σχέση του με την κ. Μπαλατσινού.

Περιθώρια βελτίωσης σαφώς έχουν οι Σπήλιος Λιβανός , Κώστας Σκρέκας και οι λοιποί της ομάδας με τα υψηλά ποσοστά στη στήλη «Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ», που σημαίνει ότι η δουλειά τους δεν αγγίζει τόσο τα ευρεία στρώματα της κοινωνίας, αλλά εκείνους που τους αγγίζει έχουν τοποθετηθεί με τον έναν ή άλλον τρόπο.

Από την μικρή αυτή ανάλυση των αριθμών καθίσταται σαφές ότι οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Η αλήθεια όμως έχει σχέση με το πώς διαβάζει κανείς τους αριθμούς…

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση