Αιτωλοακαρνανία: Χαμηλά Ποσοστά Εμβολιασμών – Μειώθηκαν Τα Ραντεβού Στα Κέντρα Υγείας

Χαμηλά είναι τα ποσοστά εμβολιασμών  στην Αιτωλοακαρνανία (120.000 χθες). Αυτή η εξέλιξη φοβίζει τους ειδικούς που θεωρούν ότι αν δεν επιτευχθεί συγκεκριμένο ποσοστό εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, τότε είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν μέσα στο καλοκαίρι οι συνθήκες για ένα τέταρτο κύμα πανδημίας, με αιχμή τις επικίνδυνες μεταλλάξεις.

Αρα το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να  ενεργοποιηθούν οι αμόδιοι ώστε το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην περιοχή μας να “τρέξει’ με ταχύτερους ρυθμούς. Αντί αυτού όμως, σύμφωνα με πληροφορίες κάποια Κέντρα Υγείας  ενδέχεται να σταματήσουν να λειτουργούν ως εμβολιαστικά στα τέλη Ιουνίου, μιας και επικρατεί προβληματισμός για τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca, . Ηδη η εταιρεία φύλαξης του ΚΥ Αστακού όπως μαθαίνουμε προχωρά σε απολύσεις προσωπικού. Βέβαια στο Κ.Υ Αιτωλικού, όπως δήλωσε ο διευθυντής Γιάννης Αναγνωστόπουλος οι εμβολιασμοί με το AstraZeneca προχωρούν , γίνονται σε καθημερινή βάση 50 με 60 εμβολιασμοί.

Πολλοί φοβούνται ότι το κλίμα δυσπιστίας θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να αλλάξει.«Το μεγάλο στοίχημα είναι να πείσουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν για να χτίσουμε το απαραίτητο τείχος ανοσίας.Μόνο αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι και με την προσκόμιση σχετικής γνωμάτευσης θα μπορούν οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση Astrazeneca, να κάνουν τη δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Σημείωσε μάλιστα πως στόχος είναι να πέσει το βάρος σε συγκεκριμένες ηλικίες ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού.

ΠΗΓΗ: https://www.agriniosite.gr/aitoloakarnania-chamila-pososta-emvoliasmon-meiothikan-ta-rantevoy-sta-kentra-ygeias/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση