Η Πανάρχαια Και Τεράστια Πυραμίδα Στο Αγρίνιο, Σύμφωνα Με Ισχυρισμούς

Πυραμίδες δεν είναι μόνο της Αιγύπτου ή των Μάγια. Στην Ελλάδα υπάρχουν πυραμίδες που ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες. Η μία είναι, τουλάχιστον, της Θήβας και η άλλη η προκατακλυσμιαία του Βλοχού…

Η πρώτη φορά που επιχειρήθηκαν έρευνες ήταν το 1899 από τον αρχαιολόγο Γ. Σωτηριάδη. Ξαναεπιχειρήθηκαν το 1921 από τον Α. Κ. Ρωμαίο. Ανάμεσα σε αυτούς και σε άλλους ερευνητές και μελετητές υπάρχουν και εκείνοι, όπως ο αντιστράτηγος ε.α. Γ. Βάρσος, που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία πυραμίδα ή, τουλάχιστον, μία πυραμιδοειδής κατασκευή.

Ψάχνοντας για πηγές και πληροφορίες για το επίμαχο θέμα στον Βλοχό, φτάνουμε σε προϊστορικές εποχές ή ακόμα και μυθολογικές.

Δηλαδή, η ιστορία και ενδεχομένως τα κτιριακά και άλλα ευρήματα να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τις μερικές δεκαετίες χιλιετιών…

Στο Διεθνές Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και Αρχαιολογίας Τριχωνίας, Βλοχός, 10 Ιουνίου 2012, ο ερευνητής Ευάγγελος Χατζηαγάπης παρουσίασε μια εντυπωσιακή θεωρία.

Σύμφωνα με αυτήν, το βουνό Βλοχός στη δυτική πλαγιά του Παναιτωλικού όρους είναι μία κούφια πυραμίδα ενώ περιμετρικά υπάρχουν στοές-είσοδοι προς το εσωτερικό του κυκλώπειου τείχους.

Συνοπτικά, πρόκειται για ένα βουνό σχήματος πυραμίδας που φτάνει σε ύψος περίπου τα 688 μέτρα με “κομμένη” κορυφή…

Η ακρόπολη που υπάρχει εκεί ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, αν προσπαθήσει να υπολογίσει κανείς πως, ποιοί και γιατί κατάφεραν να μεταφέρουν γιγαντιαίους ογκόλιθους.

Όλο το βουνό είναι καλυμμένο από βλάστηση και, δυστυχώς, καλύπτουν την πραγματική “ταυτότητα” του βουνού αν το προσεγγίσεις από κοντά ή με τα πόδια. Οι αεροφωτογραφίες αποδεικνύουν άλλα πράγματα…

Κοχύλια και άλλα παρόμοια ευρήματα είναι σαφείς ενδείξεις πως το κτίσμα είναι τουλάχιστον προκατακλυσμιαίο. Ενδεχομένως, πρόκειται για το μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το όλο κατασκεύασμα εκπέμπει έντονη ενέργεια.

ΠΗΓΗ: https://www.agriniosite.gr/i-panarchaia-kai-terastia-pyramida-sto-agrinio-symfona-me-ischyrismoys-video/

Αφήστε μια απάντηση