Με απόφαση Λιβανού – Οικονόμου, επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις LEADER σε όλη τη χώρα

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός  και ο υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου, με γνώμονα την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ενθάρρυνση των επενδύσεων στις αγροτικές περιοχές, ενέκριναν τη διάθεση επί πλέον πόρων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), δημόσιας δαπάνης ύψους 50 εκ. €, ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για ιδιωτικές επενδύσεις στις τρέχουσες προσκλήσεις των τοπικών προγραμμάτων LEADER σε ολόκληρη τη χώρα.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται το πράσινο φως στις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) – Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ να εντάξουν στα τοπικά τους προγράμματα το σύνολο των θετικά αξιολογημένων ιδιωτικών επενδύσεων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους.

Τα τοπικά προγράμματα LEADER χρηματοδοτούν επενδύσεις ιδιωτικού χαρακτήρα σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στις αγροτικές περιοχές της χώρας, στη βάση ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για την ενίσχυση της κοινωνικής τους συνοχής, την τόνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και τη συνολικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός σε δήλωση του αναφέρει: «Η απόφασή μας να διαθέσουμε σημαντικούς πρόσθετους πόρους για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στις αγροτικές μας περιοχές σηματοδοτεί την ισχυρή πολιτική μας δέσμευση να στηρίξουμε τις επενδύσεις και την απασχόληση στην ελληνική ύπαιθρο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο λόγω της πανδημίας, περίοδο στην οποία αποτελεί βασική μας προτεραιότητα η ανάταξη της οικονομίας και η ενδυνάμωση του ρόλου των Περιφερειών και των Αναπτυξιακών Εταιρειών ΟΤΑ στην αναπτυξιακή διαδικασία».

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Leader αποτελεί το μοναδικό τέτοιας κλίμακας πρόγραμμα που είναι οργανωμένο διαρθρωτικά από «κάτω προς τα πάνω» και το οποίο εδώ και 30 χρόνια στοχεύει στην αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου, σύμφωνα με τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της και τους σύγχρονους όρους της εποχής. Η σημαντική ζήτηση που φέρει το πρόγραμμα αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, επενδύουμε στις σχέσεις εμπιστοσύνης ενισχύοντας καθοριστικά των ρόλων των Ομάδων Τοπικής Δράσης και των Αναπτυξιακών Εταιρειών αποφασίζοντας να διαθέσουμε σημαντικούς επιπλέον πόρους για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές».

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση