Αποτελέσματα Πανελληνίων: Τι ώρα και πως θα ανακοινωθούν οι βαθμοί

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα πανελληνίων με sms που θα σταλεί στα κινητά των μαθητών που έχουν εγγραφεί μέχρι και σήμερα στο smsresults.minedu.

Οι βαθμοί θα σταλούν περίπου στις 12:00 με 13:00 το μεσημέρι.Η αγωνία των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων έχει φτάσει στο κόκκινο και μόνο μια εβδομάδα τους χωρίζει από τα να πάρουν τα αποτελέσματα πανελληνίων – βαθμούς στα χέρια τους.

Για πρώτη φορά οι βαθμοί πανελλαδικών θα σταλούν με sms απο το υπουργείο Παιδείας.Τα αποτελέσματα πανελληνίων 2021 θα αναρτηθούν και στο results.it.minedu.gov.gr ενώ πολύ σημαντικό για τους υποψηφίους είναι και η ανάρτηση των στατιστικών της βαθμολογίας όπου μπορεί να δώσει μια πολύ σαφή εικόνα για την φετινή πορεία των βάσεων και θα βοηθήσει τους υποψηφίους στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Οι βαθμοί θα σταλούν με sms σε όσους έχουν κάνει αίτηση έως την Τρίτη 6 Ιουλίου στο smsresults.minedu.gov.gr με τις εκτιμήσεις να λένε ότι αυτό θα συμβεί περίπου στις 12:00 με 13:00 το μεσημέρι.Την ίδια ώρα θα αναρτηθούν και στα σχολεία τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Παράλληλα και φέτος οι βαθμοί θα είναι διαθέσιμοι στο results.it.minedu.gov.gr.Στο τέλος Αυγούστου με τον ίδιο τρόπο θα λάβουν sms και για την σχολή που πέρασαν με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με τη δυνατότητα αυτή που παρέχεται πλέον στους νέους μας, προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.Υπενθυμίζεται ότι το νέο κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά, αλλά και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr από όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως«Φέτος για πρώτη φορά υπάρχει ένα τρίτο “κανάλι” επικοινωνίας, πέραν από τον παραδοσιακό τρόπο ανάρτησης των πινάκων στα σχολεία, πέραν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας που αναρτώνται τα αποτελέσματα, φέτος για πρώτη χρονιά σε εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης θα μπορούν οι υποψήφιοι να λάβουν τα αποτελέσματα και μέσω SMS στο κινητό του.Η προθεσμία για να δηλώσουν το κινητό τους λήγει αύριο.

Μπαίνουν στο smsresults.minedu.gov.gr για να δηλώσουν το κινητό τους μέχρι αύριο προκειμένου να λάβουν τα αποτελέσματα τους από τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Αφήστε μια απάντηση