Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Πελώνη: «Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις»

Για αυξημένη θετικότητα έκανε λόγο η εκπρόσωπος, στην εισαγωγική της τοποθέτηση, με μέσο ηλικιακό όρο τα 27 έτη.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα κατέγραψε τις τελευταίες ημέρες επιβάρυνση. Το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των συμπολιτών μας που προσβάλλονται από τον ιό, στα 27 έτη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο Νότιο Τομέα Αθηνών -όπου εντοπίζεται ιδιαίτερα αυξημένη θετικότητα- το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15 έως 24 ετών», είπε χαρακτηριστικά.

Επαναλαμβάνοντας τους νέους κανόνες που ισχύουν από σήμερα στα κέντρα διασκέδασης, η κα Πελώνη επεσήμανε τις κυρώσεις που θα εφαρμόζονται στους παραβάτες. «Οι χώροι αυτοί θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης», τόνισε.

«Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, δουλεύουν, μας προστατεύουν όλους. Όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη να σπεύσουν», υπογράμμισε προσθέτοντας πως τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί 300.000 νέα ραντεβού πρώτης δόσης.

Η πλατφόρμα για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων, με γονική συναίνεση, θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, είπε ακόμη η εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου, είπε: «Όπως γνωρίζετε, η κυβέρνηση έλαβε τη θετική εισήγηση από την Επιτροπή Βιοηθικής σχετικά με το θέμα και θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα».

Την επόμενη εβδομάδα θα διευκρινιστεί άλλωστε και το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης, όπως είπε.

Σχολιάζοντας το χθεσινό δημοσίευμα με την καταγγελία σε βάρος του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας είπε: «Ο κ. Χαρδαλιάς έχει δώσει εκτενέστατη απάντηση χθες και έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Οφείλει λοιπόν και η υπογράφουσα και η εφημερίδα να προσκομίσει τα στοιχεία στη δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ: https://www.agriniopress.gr/ypochreotikos-emvoliasmos-peloni-tin-epomeni-evdomada-oi-anakoinoseis/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση