Τελειώνει σήμερα η αγωνία για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων – Τι ώρα θα ανακοινωθούν οι βαθμοί – Πώς θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι

Τέλος μπαίνει σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου, στην αγωνία των 100.000 περίπου υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και διεκδικούν μέσα από αυτές μία θέση στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σήμερα, το υπουργείο Παιδείας, θα ανακοινώσει τις βαθμολογίες των υποψηφίων στα μαθήματα προσανατολισμού των ΓΕΛ και σε όλα τα μαθήματα των ΕΠΑΛ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται μέχρι και τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, με την εξέταση των ειδικών μαθημάτων στα Γενικά Λύκεια όλης της χώρας. Σήμερα οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στο ειδικό μάθημα «Έλεγχος Μουσικών και Ακουστικών Ικανοτήτων.

Μάλιστα, να σημειώσουμε πως ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας, είναι να ολοκληρωθούν και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων στο διάστημα 14 -16 Ιουλίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε να ανακοινωθεί αμέσως μετά και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά Πανεπιστημιακό Τμήμα τμήμα.

Μετά την ανακοίνωση όλων των βαθμολογιών καθώς και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίου που φέτος για πρώτη φορά θα τους δίνει τη δυνατότητα να δηλώσουν και τα Δημόσια ΙΕΚ.

Τι ώρα θα ανακοινωθούν οι βαθμοί

Σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου, και μετά τις 13:00 είναι η επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας για την ανακοίνωση των βαθμολογικών εξετάσεων.

Το Alfavita θα σας ενημερώσει πρώτο, όπως κάθε χρόνο, για την ανακοίνωση όλων των βαθμολογιών.

Να σημειωθεί οι βαθμολογικές καταστάσεις των υποψηφίων που θα αναρτηθούν δημόσια, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Πώς θα μάθετε την βαθμολογία σας

Με τρεις διαφορετικούς τρόπους έχουν φέτος τη δυνατότητα οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για τις βαθμολογικές τους επιδόσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις:

Με sms στο κινητό τηλέφωνο

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS στο κινητό τους τηλέφωνο για την βαθμολογία τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να έχουν καταχωρήσει το κινητό τους τηλέφωνο ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, σε ημερομηνίες που είχαν προκαθοριστεί.

Από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

Επιπλέον, οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα επιπλέον να ενημερωθούν για την βαθμολογία τους τώρα και αργότερα για το Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, https://results.it.minedu.gov.gr 

Για να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του οι υποψήφιοι θα πρέπει αν πληκτρολογήσουν στην ιστοσελίδα:

  • τον 8-ψήφιο κωδικό τους και
  • τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από τις Σχολικές Μονάδες

Τέλος, παραδοσιακά και από το Σχολείο που έδωσαν εξετάσεις θα μπορούν οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους, μέσω των βαθμολογικών καταστάσεων που θα αναρτηθούν σε αυτά.

Υπενθυμίζουμε στις βαθμολογικές καταστάσεις θα αναγράφεται μόνο ο κωδικός και ο βαθμοί κάθε υποψηφίου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, φέτος και λόγω της θέσπισης της ΕΒΕ, αναμένεται άνοδος στις βάσεις σε τρία από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία. Δεν αποκλείεται ακόμα οι βάσεις εισαγωγής να «εκτοξευθούν» σε ορισμένα Τμήματα.

Ωστόσο, σήμερα και μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και σαφώς καλύτερες εκτιμήσεις για την διαμόρφωση των βάσεων, αφού οι επιδόσεις των μαθητών θα παίξουν ρόλο και στην μετέπειτα συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους δελτίου.

Υπολογισμός μορίων εδώ με το νέο εργαλείο του alfavita.gr

Αποκλειστικά στο alfavita.gr όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021 θα μπορούν να μετρήσουν τα μόρια τους με το νέο εργαλείο υπολογισμού μορίων – Δείτε εδώ

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση