Δολοφονία Καραϊβάζ: Ανατροπή με τα δεδομένα από τα κινητά – Το προφίλ του ηθικού αυτουργού

Από τις 9 Απριλίου, όταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ έπεφτε νεκρός λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, οι αστυνομικοί δεν έχουν σταματήσει στιγμή τη διερεύνηση του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο και εξετάζουν προσεκτικά όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες που φτάνουν κατά καιρούς στα γραφεία τους.

Μέσω λοιπόν της διασταύρωσης αυτών των πληροφοριών, αφαιρώντας μάλιστα αυτές που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, κατάφεραν να καταλήξουν σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις, κυρίως για το πρόσωπο που πιθανότατα έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές στην εφημερίδα Real News, οι πληροφορίες είναι μια καλή αρχή για την πορεία των ερευνών, πλην όμως δεν αποτελούν αποδείξεις που θα οδηγήσουν σε συλλήψεις, πόσο μάλλον στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη του ηθικού αλλά και των φυσικών αυτουργών του εγκλήματος.

Mε δεδομένο το γεγονός πως ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν έκρυψε ποτέ, ακόμα και με επώνυμες αναρτήσεις του στο ενημερωτικό ιστολόγιο που διατηρούσε στο διαδίκτυο, τη φιλική σχέση που είχε με συγκεκριμένα πρόσωπα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν πλέον τα «συμβόλαια θανάτου» των δύο συγκεκριμένων προσώπων, οι δολοφονίες των οποίων προηγήθηκαν αυτής του Γιώργου Καραϊβάζ.

Mυστήριο – Τι αποκάλυψαν τα κινητά τηλέφωνα

Πηγή πληροφοριών των ερευνητών της Ασφάλειας είναι τα κινητά τηλέφωνα των συγκεκριμένων προσώπων, αλλά και του Γιώργου Καραϊβάζ.

Άλλωστε τον Οκτώβριο του 2019, όταν δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι άνθρωπος της νύχτας, εξελίχθηκε ένα μικρό θρίλερ, καθώς τα κινητά τηλέφωνά του δεν είχαν βρεθεί στον τόπο της δολοφονίας του, παρά το γεγονός πως ο ίδιος δεν τα αποχωριζόταν ποτέ.

Οι δύο τηλεφωνικές συσκευές φαίνεται πως έκρυβαν πολλά μυστικά, τόσο για τον κόσμο της νύχτας όσο και για αστυνομικούς που φέρεται να είχαν «περάσει στην άλλη όχθη» και «σιτίζονταν» από τα κυκλώματα της νύχτας. Με τρόπο που ποτέ δεν αποκαλύφθηκε, τα δύο κινητά του θύματος έφτασαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. εβδομάδες μετά τη δολοφονία του κατόχου τους.

Στις δύο συσκευές διαπιστώθηκαν «παρεμβάσεις» και «απουσίες» στις διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας που χρησιμοποιούσε το θύμα, προκειμένου να συνομιλεί με ασφάλεια απορρήτου με τις επαφές του.

Οι πληροφορίες, ίσως και οι φήμες, θέλουν συγκεκριμένο πρόσωπο να παρέδωσε τα «χαμένα» κινητά στην Ασφάλεια, κάτι που όμως οι αστυνομικοί δεν επιβεβαιώνουν, καθώς αυτό αποτελεί μάλλον επτασφράγιστο μυστικό και ίσως σημαντικό παράγοντα για την πορεία των ερευνών.

Παρόμοιο σκηνικό είχε στηθεί και στη δεύτερη δολοφονία που ερευνούν οι αστυνομικοί και την έχουν στο ίδιο «κάδρο» ερευνών με τη δολοφονία γνωστού δημοσιογράφου στα Βριλήσσια τον Δεκέμβριο του 2020. Και σε αυτή την περίπτωση το κινητό τηλέφωνο του θύματος δεν βρέθηκε τις πρώτες ημέρες των ερευνών.

Το πόρισμα

Οσον αφορά, τέλος, τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, όπως προαναφέρθηκε, ο δημοσιογράφος ποτέ δεν έκρυψε τη φιλία που διατηρούσε με τα δύο θύματα που αναφέρονται παραπάνω, αλλά και ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα αποτελούσαν για τον ίδιο μια πολύ καλή πηγή ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας, αλλά και στα «υπόγεια διαφθοράς» της ΕΛ.ΑΣ.

Αλλωστε, και οι δύο αποτελούσαν κεντρικά πρόσωπα στο περίφημο πόρισμα της ΕΥΠ που αφορούσε τις σχέσεις εν ενεργεία και απόστρατων αστυνομικών με ανθρώπους της νύχτας και κυρίως το λεγόμενο «σύστημα χρηματοδότησης».

Κατά συνέπεια, όσο προχωρά η έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, οι αστυνομικοί δεν την αποσυνδέουν από τις δολοφονίες των παραπάνω προσώπων.

Πηγή:  tanea.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση